RECEPT ANDERE UNAGI SAUS RECEPTEN

Als iemand een vertaling naar het nederlands van dit recept wil, stuur maar een mailtje naar mij, dan stuur ik een vertaling op of zet de nederlands vertaling op deze pagina. Het gebruik van deze unagi sauzen wordt uitgelegd op de unagi recept pagina

Saus gerecht uit Japan

Ingredienten

  • Pauline's smoked eel sauce
  • The sauce that I am about to describe is the sticky brown one which is also sweet. My friend taught us this super simple recipe when she worked at a
  • Japanese restaurant over the summer. I am a huge fan of playing by ear when cooking, and this recipe is no exception.
  • 1/2 l lichte sojasaus
  • 2 grote tenen knoflook, gekneusd
  • 2 schijfjes gember
  • 1 lenteui in 4-5 stukken
  • 4 el suiker
  • wat honing

Bereiding

Verhit alle ingredienten op laat vuur, blijven roeren tot de suiker en honing gesmolten zijn. Zachtjes in laten koken. De saus moet iets dikker worden, niet te dik! Want als het afkoelt wordt die nog dikker.

Naar smaak meer soja of juist suiker toevoegen. Als de saus klaar is gember en knoflook verwijderen. Dan de paling erin dippen.

'Authentic' smoked eel sauce
Pauline's recipe certainly sounds good (I am a garlicaholic) but it really is hardly authentic, or even Japanese. Honey is seldom used in Japanese cooking and so is garlic. Believe me, I know. I'm Japanese.

For the basic sauce, I'd suggest:
1 dl sojasaus
2 el mirin
2 el sake
suiker naar smaak

Ingredienten zachtjes koken in een pannetje tot het iets dikker wordt.

Pas de verhouding naar smaak aan. Als je een dikkere zoetere saus wil, meer mirin en minder sake. Voor een drogere saus het omgekeerde.

Voor de echte saus:
Ingredienten als boven.
Kop, vel en graat van paling.

Rooster de paling delen tot bijna zwart. Doe in de saus en zachtjes mee laten koken. Voeg nog wat japanse peper toe.

Another smoked eel sauce
Ik zou starten met 2 el honing en van daaruit verder werken. Je kunt dit recept bijna niet laten mislukken. Pas het altijd aan naar jouw wensen. Je kunt deze saus invriezen voor later, laat dan de knoflook en gember erin.

Ik weet niet of knoflook en gember authentieke ingredienten zijn, maar in sommige japanse restaurants wordt dit gedaan!

Yet another smoked eel sauce recipe
Een van de belangrijkste ingredienten zijn de delen paling zoals kop, vel en graat.

Als de paling is schoongemaakt, de overblijfselen roosteren tot zwart. Dan de delen in een pan doen en overgieten met 0,8 dl sojasaus, 0,8 dl sake en 2 el mirin. Op laat vuur laten trekken tot het wat dikker wordt. Je hoeft geen suiker toe te voegen omdat dat al in de mirin zit.

From late May until August, you may be able to buy live eels at fish markets especially in Chinatown. Choose small ones less than 16 inches which should weigh somewhere between 6 and 8 oz. After splitting the eel from the back and deboning it, cut into 2 6 in. sections and skewer them. Steam them for 1/2 hour or so to soften the flesh, then broil over hot, hot coal, occasionally brushing both sides with the aforementioned sauce.
Oh, yes, do not throw away the gut, either.
It can be enjoyed as a "gu" in osuimono, or skewered and barbecued along with the meat. Mmmmm.. delicious.

Recept 2 keer bezocht en 15 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit vind ik zelf een van de lekkerste japanse recepten, vooral in sushi is unagi heerlijk!!! In Londen wilden mijn vriendin en ik ook Unagi, maar dat hadden ze niet als sushi, alleen als gerecht met rijst en dat was dus echt HEERLIJK! Een schaaltje warme rijst en daarop flink wat stukken geroosterde paling met de zoetige saus.