RECEPT ANDERE UNAGI SAUS RECEPTEN
Als iemand een vertaling naar het nederlands van dit recept wil, stuur maar een mailtje naar mij, dan stuur ik een vertaling op of zet de nederlands vertaling op deze pagina. Het gebruik van deze unagi sauzen wordt uitgelegd op de unagi recept pagina
Saus gerecht uit Japan
Ingredienten
- Pauline's smoked eel sauce
- The sauce that I am about to describe is the sticky brown one which is also sweet. My friend taught us this super simple recipe when she worked at a
- Japanese restaurant over the summer. I am a huge fan of playing by ear when cooking, and this recipe is no exception.
- 1/2 l lichte sojasaus
- 2 grote tenen knoflook, gekneusd
- 2 schijfjes gember
- 1 lenteui in 4-5 stukken
- 4 el suiker
- wat honing
Bereiding
Naar smaak meer soja of juist suiker toevoegen. Als de saus klaar is gember en knoflook verwijderen. Dan de paling erin dippen.
'Authentic' smoked eel sauce
Pauline's recipe certainly sounds good (I am a garlicaholic) but it really is hardly authentic, or even Japanese. Honey is seldom used in Japanese cooking and so is garlic. Believe me, I know. I'm Japanese.
For the basic sauce, I'd suggest:
1 dl sojasaus
2 el mirin
2 el sake
suiker naar smaak
Ingredienten zachtjes koken in een pannetje tot het iets dikker wordt.
Pas de verhouding naar smaak aan. Als je een dikkere zoetere saus wil, meer mirin en minder sake. Voor een drogere saus het omgekeerde.
Voor de echte saus:
Ingredienten als boven.
Kop, vel en graat van paling.
Rooster de paling delen tot bijna zwart. Doe in de saus en zachtjes mee laten koken. Voeg nog wat japanse peper toe.
Another smoked eel sauce
Ik zou starten met 2 el honing en van daaruit verder werken. Je kunt dit recept bijna niet laten mislukken. Pas het altijd aan naar jouw wensen. Je kunt deze saus invriezen voor later, laat dan de knoflook en gember erin.
Ik weet niet of knoflook en gember authentieke ingredienten zijn, maar in sommige japanse restaurants wordt dit gedaan!
Yet another smoked eel sauce recipe
Een van de belangrijkste ingredienten zijn de delen paling zoals kop, vel en graat.
Als de paling is schoongemaakt, de overblijfselen roosteren tot zwart. Dan de delen in een pan doen en overgieten met 0,8 dl sojasaus, 0,8 dl sake en 2 el mirin. Op laat vuur laten trekken tot het wat dikker wordt. Je hoeft geen suiker toe te voegen omdat dat al in de mirin zit.
From late May until August, you may be able to buy live eels at fish markets especially in Chinatown. Choose small ones less than 16 inches which should weigh somewhere between 6 and 8 oz. After splitting the eel from the back and deboning it, cut into 2 6 in. sections and skewer them. Steam them for 1/2 hour or so to soften the flesh, then broil over hot, hot coal, occasionally brushing both sides with the aforementioned sauce.
Oh, yes, do not throw away the gut, either.
It can be enjoyed as a "gu" in osuimono, or skewered and barbecued along with the meat. Mmmmm.. delicious.