RECEPT PITTIGE ITALIAANSE WORST

Recept voor pittige italiaanse worst, lekker als vlees in pasta saus of 'verkruimeld' over pizza en natuurlijk op brood.

Vlees gerecht uit Italie , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 gedroogde chili
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 900 gr varkensgehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 1 1/2 tl venkelzaad
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 0,8 dl droge rode wijn
  • 1 el suiker

Bereiding

Alle ingredienten in een grote schaal goed mengen. Vormen tot worstjes of in een varkensdarm proppen en op de gewenste grote afbinden.

Serveren, gebakken worstjes kruimelen over pasta met tomatensaus, in sandwiches of op pizza's.

Recept 706 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Prima recepten. Allemaal verse ingrediënten zonder toevoeging van conserveringsmiddelen en smaakstoffen die maar al te vaak in gewone vleeswaren wordt gedaan die je in de supermarkt of soms zelfs bij de slager koopt.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie en een kilo varkensgehakt natuurlijk...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Goed recept, hier de variant die ik al jaren (met veel succes) maak:
1,5 eetlepel gedroogde Spaanse peper
1/4 theelepel cayennepeper
4 knoflooktenen
1/4 eetlepel gedroogde salie of een 1/2 eetlepel vers
3 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zwarte peper
1/2 eetlepel zout
1/3 theekopje rode droge wijn

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie zelf gemaakte worst het beste wat er is.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie koop gewoon Kips Leverworst !

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie probeer dit niet zelf, koop hem gewoon bij de traiteur !