RECEPT KNOFLOOKSOEP

Recept voor de knoflookliefhebbers, knoflooksoep. Recept opgestuurd door John Volkers.

Soep gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 15 tenen knoflook
  • 100 gram schoongemaakte wit van prei
  • 200 gram uien
  • 40 gram rijst
  • 2 eetlepels boter
  • 8oo mililiter groentebouillon
  • 200 gram room
  • zeezout
  • versgemalen witte peper

Bereiding

De knoflooktenen en de uien pellen. De prei en uien grof snijden en de knoflook persen. Dit alles fruiten in een pan met boter. De rijst en de groentenbouillon toevoegen en 45 minuten zacht laten koken.
De soep met een staafmixer pureren en zeven. De room er door roeren en kruiden met peper en zout.

Bon appetit.......

Recept 194 keer bezocht en 260 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,8 obv 26 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Al veel keer gemaakt, iedereen die het geproefd heeft vind het heerlijk

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Perfecte soep, echt heerlijk! Goed en gezond idee om er rijst bij te doen om te binden. Ik heb er geen room gedaan, maar wel een beetje bloem ( ongeveer een eetlepel) bij het aanfruiten van de groente, nog ongeveer 2 minuten mee laten bakken. Nu lekker stinken, maar dat is het zeker waard!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat een erg goed en lekker voorbehoudsmiddel is dit. We eten het meestal op zaterdag, de avond dat onze dochters graag gaan stappen. Ze komen zelden met een vriendje thuis. Gek he

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie erg lekker maak de soep ongeveer 2 maal per maand.en dat geklaag over de knoflook tenen uitpersen gewoon doen ik doe per recept 25 tenen in de soep en gewoon in de knoflook pers uit persen

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Een aanrader! Ik proefde het en wilde direct graag het recept: je hebt niet in de gaten dat er zoveel knoflook doorzit ...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Kan ik de soep een dag van te voren klaar maken en dan op de dag zelf even opwarmen?????Heeft iemand hier ervaring mee??????

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Anya
Dan heb je er zeker wel veel conserveringsmiddel in gedaan:))

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Na 4 jaar nog steeds een heerlijke soep!!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heerlijke soep, vol van smaak, aangenaam. Weer een lekker soepje voor mijn vegetarische vrienden

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijke soep maar bind hem met bloem. Room mengen met de bloem en dan nog even door koken tot de soep gaat binden.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie geweldig!!!!!!!!!!!!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Dit is echt lekker

Zeker de moeite waard

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Perfecte soep. Deze soep hebben we regelmatig op wintersport gegeten en ben er van overtuigd dat dat dit recept is. AL een paar keer gemaakt. Ik serveer het in een uitgeholde Italiaanse bol, met daarop het kapje van het uitgeholde broodje.
Al veel succes mee gehad en geen last van de knoflook...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie We hebben deze soep al veel gasten voorgeschoteld en telkens hebben we weer een groot succes!
Ook onze zoon van 5 jaar vind deze soep een topper.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Super-soep!
We hebben al meerdere recepten van knoflooksoep gehad, maar deze is echt top!
Je hebt niet het idee dat je puur knoflook naar binnen aan het werken bent, lekker smeuïg en ook de kinderen hebben er van gesmuld.
Top!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!
Geweldig soepje, zeker als je de groene hartjes uit de knoflook snijdt. Dan gniet je redelijk stankvrij van deze heerlijke soep.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Goed om vampiers op afstand te houden maar errrruuuggg lekker

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Eenvoudig te maken, met een fantastisch resultaat!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie heeft ons zeer goed gesmaakt ondanks dat ik het alleen met de staafmixer bewerkt had. is trouwens ook lekker als maaltijdsoep

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie erg lekker,

als je de knoflook met de staafmixer hakt blijft er wel veel tussen zitten, maar heel wat beter dan met een perser
en ff die groene dingetjes eruit halen bij de knoflookteentjes voor je medemens ;)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie
Niet bang zijn voor de knof-geur.
a) voorzichtig fruiten en
b) even op wat verse peterselie knabbelen
en

c) what the heck! het was toch lekker en het is toch ook wel weer een vorm van integratie! (hihi)

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Lijkt me geweldig, ga het morgen maken! en zal het je laten weten

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Helemaal geweldig!!

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie heerlijk echt super alleen echt irri om die konoflook te persen he
wojoo maar voor de rest was t heerlijk hoor
xxxjes uit Lwd.

Ha ha

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie vreselijk, heerlijk, zalig lekker!!
Gister gemaakt, en vandaag maar weer!!!
Ik zal wel giga-ruiken naar de knof, maar oke, maakt niet uit!
De room die ik gebruik is op basis van soya, is maar 2% vet, is een mooi alternatief voor mensen met een hoog cholesterol gehalte (zoals ik)
nogmaals....superlekker!!!!!!!
;.)

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk en heel verrassend LEKKER

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk! En de kinderen hebben er ook van gesmuld...

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie We vonden het ontzettend lekker, we gaan het zeker nog eens maken met ons kookclubje

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie uitermate lekker!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk! Vorige maand voor het eerst gegeten in Oostenrijk en nu zelf uitgeprobeerd.
Tip: Om de knoflook geur te voorkomen, het groene hart uit de teentjes snijden. Gegarandeerd succes. Je ruikt niets meer terwijl de smaak behouden blijft.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie fantastisch lekker bevonden door het hele gezelschap!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie zalig lekker, maar wel allemaal samen eten, en daarna gezellig thuis blijven

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Erg lekker stinkt dagen naar de knoflook. Blijft uit je porien stinken. O ja de tandarts was er ook niet echt blij mee.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ha ha

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Knoflooksoep is heerlijk! Je krijgt wel een lamme hand van het uitpersen van 15 knoflookteentjes. Volgende keer pureer ik ze met de staafmixer.