RECEPT KLASSIEKE THAISE GEBAKKEN RIJST

Een Thais recept voor gebakken rijst, dit is zo lekker als je het vers gemaakt in Thailand krijgt! Tip: De wok moet echt rokend zijn, dan krijg je de lekkerste smaak!

Rijst gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

  • 2 el plantaardige olie
  • 4-8 teentjes knoflook (gesneden)
  • ½ tl rode curry pasta
  • 2 kopjes gekookte rijst, koud
  • 2 lenteuitjes, gesneden
  • 1 medium tomaat, fijngesneden en ontveld
  • 2 tl Vissaus
  • 1 tl sojasaus (japanse)
  • Garnituur
  • 2 el gehakte koriander
  • wat dungesneden schijfjes komkommer
  • lenteui

Bereiding

Verhit een wok op hoog vuur, als heet genoeg de olie toevoegen en die verhitten tot bijna dampend. Voeg dan de knoflook toe en roerbak 20 sec, dan de curry en roerbak nog 20 seconden. Voeg dan de rijst toe en bak die 1 ½ minuut, voeg dan de lenteui, tomaat, vissaus en sojasaus toe. Roerbak nog 30 tot 60 seconden.

Garneer met het garnituur.

Recept 7 keer bezocht en 163 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Kip met rode currypasta en cashewnoten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Ieder thais eten is lekker. Als je op vakantie thais eten hebt gegeten en in nederland aardappelen vlees groenten eet, denk je ook pff daar zit geen smaak aan...

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Recepten met vis en de rode currypasta kunnen niet meer mislukken. Dit is altijd een goede combiniatie. Probeer maar eens makreel met citroensap, rode currypasta en groenten in aluminiumfolie in de oven. Net zo lekker.