RECEPT HOUMOUS

(dipsaus)

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 6 personen

Ingredienten

  • 350 gare Kikkererwten
  • 1 dl Olijfolie
  • 4 teen Knoflook
  • 3/4 tl Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Zout
  • Cayennepeper
  • 1 dl Tahin
  • sap van 2 Citroenen

Bereiding

Pers de knoflook.
Pureer de kikkererwten met de tahin in de keukenmachine.
Roer het citroensap en de knoflook erdoor en breng op
smaak met zout en cayennepeper.
Spatel de komijn en de olijfolie erdoor
Serveer op een platbord en bestrooi met paprikapoeder.
Smeer de hummus op stukjes stokbrood of op warm pitabrood.

Recept 1 keer bezocht en 110 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Yoghurt en walnotendip
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Gisteren deze houmous voor het eerst gemaakt en tevens voor het eerst dit gerecht gegeten.... zitten smikkelen! Samen met vrienden in de tuin met een stukje stokbrood en rauwe worteltjes de houmous genuttigd. Groot succes en heb al een order om voor een aanstaand feest deze houmous te maken voor 50 man!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Best vreemd dat zoiets zo lekker kan zijn. Zeker die tahin combineert uitstekend met de kikkererwten. En het is nog heel gezond ook. Lekker met Turks brood of zelfs als bijgerecht bij kofte.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hmmmmmm geweldig...ok nog verse munt en koriander er doorheen je weet niet wat je proeft. ik heb overigens maar 1 flinke citroen genomen...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hmmmmmm geweldig...ok nog verse munt en koriander er doorheen je weet niet wat je proeft.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik neem aan 350 gram gare kikkererwten.
Ik ga het vanavond maken, het lijkt me geweldig lekker

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie De 10 die ik heb gegeven is n.v.t. want ik heb het recept nog niet gemaakt en ik ken het hele gerecht (nog) niet. Ik heb een vraag. Moet je hier nu 350 kikkererwten gaan tellen of wordt er 350 gr. kikkererwten bedoeld?
Graag een reatie van iemand die het wellicht gemaakt heeft.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Echt onwijs lekker hier in Engeland waar ik zit koop je `t op een broodje of als dip smullen, ik gfa nu `t recept uitprinten

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie humus!!!!!!
mmmmm erg lekker,als ik het bereid doe ik er altijd een tl honing bij maakt het net effe iets lekkerder!!!
leuke site By the Way

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dit is wel zo ontzettend lekker!! Je kan het eten als bijgerecht, voorgerecht of borrelhap; met pitah of met toost, mmm. Heeft iemand enig idee hoe lang dit goed blijft in de koelkast, want 350 kikkererwten levert een grote schaal vol op.
Overigens smaakt het de 2e dag nog beter dan de 1e; vooral de citroen valt de 1e dag nog erg op.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heb dit recept nog niet zelf gemaakt maar weet uit ervaring dat dit erg lekker is. Heb het gegeten op cypres en vorig jaar en dit jaar in Turkije. Ik ga dit zeker ook thuis maken met een lekker wijntje erbij en wat stokbrood of turks brood het is een aan rader.