Wok Sonsbeek Paviljoen

Soort Restaurants
Naam Wok Sonsbeek Paviljoen
Straat Zijpendaalseweg 30
Postcode 6814CL
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4422131
Fax
Email
Informatie Afgelopen vrijdag, 22 mei 2006 hier gegeten. Ik ben zelf een liefhebber van het hele wok gebeuren, vaak is zo'n restaurant wel een 'vreetschuur' zoals Wokmasters in Zevenaar en Atlantis in Arnhem. Daar probeer ik doorheen te prikken door vooral naar het eten te kijken.

Al een heel tijdje zit er in Sonsbeekpark een Chinees, Sonsbeek Paviljoen, pas sinds vorig jaar hebben ze ook een wokgedeelte. Het restaurant ligt op een heel mooie lokatie en ook in het restaurant ziet het er erg netjes uit. Het restaurant bestaat uit 2 gedeeltes, een klein wok gedeelte achterin een het grote 'normale' restaurant voorin. Toen we binnenkwamen rook het er erg lekker, verschillende tafels in het normale restaurant waren bezet en wat ik op de borden zag, zag en rook erg lekker. Dat begon goed dacht ik zo. Het wokgedeelte is vrij klein en lijkt zeker niet op een vreetschuur, een vrij gezellig restaurantje eigenlijk.

Hier is de formule niet dat je een voorgerecht krijgt, het buffet begint meteen en daarbij kun je ook soep of wat kleine hapjes nemen als voorgerecht.

Het buffet vond ik vrij klein, wel de nodige vlees en vis soorten maar heel weinig groenten en dat vind ik een gemiste kans! Het andere buffet was een warm buffet, waar dus de babi pangang en sateetjes lagen, daar heb ik alleen wat rijst van genomen.

Je kunt je eten op 2 manieren laten bereiden, het normale wokken, waarbij je eten eerst geblancheerd wordt en dan gewokt met één van de sauzen. Hier heb ik uiteindelijk 2 sauzen geproefd, de knoflook die ik iets pittiger wilde en erg lekker was, genoeg smaak en het had verder niets nodig. De tweede saus was de Pikante Szechuan saus, ook die was erg lekker en wat pittiger maar niet te.

De andere bereidingswijze was de Teppanyaki plaat. Dat heb ik wel eens vaker gezien in een wok restaurant en meestal krijg je dan 1x een voorgerechtje van die plaat op 'japanse' wijze bereidt. Hier mocht je dus keer op keer wat laten bereiden op de plaat, geen groenten ofzo, je geeft de chef aan wat je wilt, ossenhaas, gambas, mosselen, tong, kipfilet, lamsvlees of zalm en het wordt voor je gemaakt. Dit duurt iets langer maar is erg lekker, met knoflook en afhankelijk van je keuze één van de sojasauzen. Hiervan heb ik uiteindelijk gehad de tong, ossenhaas en gambas, dit was echt heel erg lekker!

Alice had als sauzen geprobeerd de kerrie en de ketjap saus en dat waren geen aanraders volgens haar, maar dat kan misschien ook de zwangerschap zijn die spreekt ;-) Straks proberen we het nog eens als we met Uk hebben gewandeld in Sonsbeek Park.

Erg goed wokrestaurant en de prijs was helemaal super, 15 euro p.p. al was dit geloof ik wel een aktie.

PS: De sambal die ze hebben is ook erg lekker, we hebben nog gevraagd of we die mee konden nemen en dat was geen probleem. Je moest trouwens wel betalen voor die sambal, maar we kregen er in ieder geval 2 flinke bekers van.
Social
 
Door Marco
Datum In 20-5-2006
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam hsteffen
Reactie 15-5 2016 tegen 7uur naar de wok gezellig wat een tegen vallen vreetschuur waar ik voor kwam lekker sushi eten maar helaas lege schalen alles op !!!!!! hier kom ik nooit meer

Datum
Naam A
Reactie Naast dat het eten/aanbod een discussiepunt vormt en de gestelde kwaliteit dat je mag verwachten als consument, kan je verder nog meer bedrogen uitkomen als je gaat wokken in dit restaurant.

Na een dag/avond niet lekker gegeten te hebben in dit restaurant, kom je bedrogen uit als je je jas zonder toebehoren retour krijg van de bediening, en blijkt dat zowel de sleutels als je auto gestolen te zijn.

Een dievenbende trekt zich al jaren door het park met als bestemming de garderobe, waar zij ongedwongen hun werk kunnen verrichten, wanneer u van uw discutabele maaltijd geniet.

Tevens het restaurant klanten bewust geen kennisgeving doet verstrekken om bovenvermeld risico te verminderen. Nee, natuurlijk niet de klantenstroom zou dan kunnen afnemen.

Hun motto: wat niet weet wat niet deert en de dieven zijn er et uw spullen gesmeerd.


Datum
Naam Marco
Reactie Het gaat hier geloof ik wel achteruit. Binnenkort nog eens proberen op zondag na een wandeling door het park.

Datum
Naam De Jong
Reactie Ik heb er jl. zaterdag gegeten en moet zeggen dat het me zwaar tegenviel. Saai personeel, haast mechanisch. Het eten was eetbaar maar niet echt lekker. Hier ga ik nooit meer eten.

Datum
Naam Helma
Reactie Gisteren met een grote groep naar deze wok geweest. Helaas wat viel dit tegen, ten eerste hadden ze al de reservering niet goed verwerkt waardoor stoelen te weinig, bediening onvriendelijk, en heeeel weinig keus zo goed als geen voorgerechten en verder weinig te kiezen zeker voor de kleinere kinderen!! Kinderen verschonen kan er niet er is geen ruimte dus heb ik het op de vloer van de toilet moeten doen ABSOLUTE AFRADER, AANRADER WOK OF FAME IN DORDRECHT !! Dan wil je niet anders meer goede vriendelijke bediening en HEEEL veel keus oa voorgerechten . Voor de kinderen oa patatjes met frikadellen zelf ook op te scheppen. En wat we hier in Arnhem ook miste stokbrood met kruidenboter vooraf echt heel jammer als afsluiting van deze dag

Datum
Naam Anthony
Reactie Ik ben het er totaal niet mee eens. Ik vind het wokrestaurant bij Sonsbeek helemaal niet goed!. Ik vind de bediening slecht en ook het eten is helemaal niet zo lekker. Geef mij maar Wokmasters Zevenaar, daar is de bediening goed en het eten erg lekker. Dan rijd ik er wel even iets langer voor, maar dan heb je ook wat. En ach....je zit zo op de autobaan en voor je het weet mag je er al weer af, want dan is bestemming Zevenaar bereikt!

Ik zou zeggen, Arnhemmers, kom eens een keer naar Wokmasters Zevenaar, dan wil je niet anders meer!


Datum
Naam Marco
Reactie Gisteren, 27-01-2007, hier geweest met z'n drietjes. Het was weer erg lekker. Zelfs met de drukte letten ze bij de Teppanyaki op dat het allemaal goed gebakken wordt en niet te droog wordt.

Jammer dat er niet meer keus is qua groenten, erg jammer. De kok doet er zelf nog uien bij dus als je meer wilt moet je dat zeggen.

Kwaliteit vind ik erg goed en de prijs helemaal, 15 euro p.p. Rosalie vond het ook erg gezellig en ze heeft haar ogen uitgekeken! :-)

De leukste wok in Arnhem, een stuk gezelliger en knusser dan de andere.

Wat mij betreft een aanrader......