nov 20 2024
Prima toko, de rendang is top maar de pittige kip wat te zoet voor mij.
BEKIJK DIT ADRESJEaug 25 2024
Weet iemand of restaurant Het Winkeltje nog te maken had met Ansje van Brandenberg, die met haar café chantant naar dit pand was verhuisd? Ik heb hier ooit wel gegeten en het had wel een zeker entert.......
BEKIJK DIT ADRESJEapr 17 2024
Heerlijk gerecht, ook wat gehakte dadels toegevoegd en ipv tomaten een pakje tomatenblokjes met knoflook genomen.
LEES ALLE RECENSIESapr 16 2024
Nog nooit zo slecht gegeten, dus weinig van gegeten.Smaakte bedorven en ieder gerecht was zeer sterk gekruid.Desondanks waren we (mijn man en ik)allebei doodziek van het eten.Zwaar diarree en overgev.......
BEKIJK DIT ADRESJEmrt 6 2024
mrt 6 2024
feb 9 2024
Goede toko, uitgebreid assortiment en heerlijke kant en klaar gerechten. Ook voor advies. Ik kom er al vele jaren.
BEKIJK DIT ADRESJEokt 25 2023
Gemaakt, heerlijk! Heb er nog wat wortel en pompoen bijgevoegd... Erg lekker en hele gezin, inclusief oma van 88, was enthousiast. Bedankt, gaan we zeker vaker doen..
LEES ALLE RECENSIESaug 17 2023
Makkelijk recept en heeeeeeeerlijk om te eten bij een lekker glaasje wijn.!!
LEES ALLE RECENSIESmei 8 2023
Wij zijn grote fan van aziatische / all you can eat restaurants, maar Paradijs steekt er met kop en schouders bovenuit. Netjes gezellig schoon lekker, veel keuze en goede service aan tafel. Vriendel.......
BEKIJK DIT ADRESJEfeb 9 2023
Jammer in Terneuzen geen toko ,tja Boertje maar heeft niet alle bumbu's,zoals verse djuruk peruk enz en nergens lemper pasteitjes spekkoek te koop jammer
BEKIJK DIT ADRESJEjan 9 2023
Prima recept voor tahoe met petihbonen. De geur klopt. Santenblok werkt ook maar dan moet je even raspen en wat melk ter verdunning gebruiken. Als je er een paar gebakken garnalen aan toevoegt wordt.......
LEES ALLE RECENSIESnov 27 2022
Ik zocht een vegetarische variant op de mosterdsaus die ik gewoonlijk maakte. Onze vegetariër heeft er met smaak van gegeten.
LEES ALLE RECENSIESaug 27 2022
dit recept zit al 10 jaar in mijn routine, toppertje. ben aleen niet zo van het platslaan, als je bv kabeljouw filet gebruikt met een scherp mes fillets in de dikte halveren
LEES ALLE RECENSIESaug 25 2022
Indisch restaurant met echte Indische gerechten ("zoals oma het maakte"). Vers, lekker, eenvoudig, en niet duur. Slamat makan. Heerlijk. Afhalen, bezorgen, en ook catering thuis.
BEKIJK DIT ADRESJESoort | Restaurants | |
Naam | Smidse Culinair | |
Straat | Landstraat 9a | |
Postcode | 7121CM | |
Plaats | Aalten | |
Telefoon | 0543 760080 | |
Fax | ||
info@bistrodesmidse.nl | ||
Informatie | Snel na de kerst uiteten. We kregen de kans om ook nog eens voordelig te gaan met een bon waarbij je het 2e menu gratis krijgt! Rosalie een nachtje logeren en het restaurant zit in Aalten dus Florian kan eventjes naar opa en oma. Papa en mama gaan met z'n tweetjes naar De Smidse Culinair in Aalten dus.
Op eerste kerstdag een mailtje gestuurd of we op zondag de 28ste konden komen, uur of 5 omdat we dus ook nog Florian redelijk op tijd thuis moeten krijgen. Het is erg rustig in Aalten op zondagavond. We kunnen praktisch voor de deur, gratis, parkeren, dat maak je niet zo vaak meer mee!! Bij binnenkomst blijkt dat we de eersten zijn. De zaak is modern ingericht met losse tafeltjes en een lange bank met daaraan tafeltjes. Wij gaan in de hoe bij het raam zitten. Het ziet er leuk uit, je kijkt zo in de keuken waar je de chef bezig ziet. We krijgen een 3-gangen verrassingsmenu vanwege de bon. Er wordt gevraagd of we iets niet lusten, wij dus alleen geen orgaanvlees. We krijgen snel een hapje van crudites (staafjes wortel en komkommer met dip), lekker fris. Alice neemt een mousserende rose uit de Achterhoek. De eerste gang is dun gesneden rauwe ham uit de Achterhoek met wat peterselie creme, rucola en huzarensalade, erbij krijgen we een warm broodje met kruidenboter. Dit gerecht smaakt goed maar is niet echt bijzonder, ik heb lekkerdere ham gehad. Wel lekker met het garnituur erbij. Het hoofdgerecht komt na een nette tijd op tafel. Het is een kalfsentrecote met een saus van gerookte knoflook en amandel. Erbij kleine aardappelgratin, aardpeerpuree, gegrilde witlof, puree en lenteui. Echt superlekker vlees, gegrild met een lekkere rooksmaak, heerlijk mals en precies gaar genoeg, echt een topgerecht! Genieten! Alice heeft er een lekker wijntje bij en voor mij wat water. Als toetje krijgen we een bladerdeegtaartje met appel en amandelspijs en bolletje erg romig ijs. Heerlijk zo'n warm-koud combinatie. Erg lekker gegeten, ik denk dat we wel eens terugkomen, de schoonfamilie woont in Aalten dus oppas is dan wat makkelijker geregeld alleen kunnen we dus niet zo lang of laat eten. Wat mij betreft een aanrader! |
|
Social | ||
Door | Marco | |
Datum In | 28-12-2014 | |
Fotos |
Datum | |
Naam | Marcel en christien |
Reactie |
Soms begint genieten al vroeg. Voor ons begon het woensdagavond toen we de vernieuwde website van de Smidse in Aalten bekeken. De opzet van de website is eenvoudig. Je vind snel wat je zoekt, en je krijgt ondertussen trek door de prachtige foto's, en de gevarieerde menukaart. Marcel en Nynke maken gebruik van regionaal verkrijgbare producten. Op de kaart vind je duidelijk beschreven wat waar vandaan komt. Achterhoekse ree, Lieveldse kaas, enzovoort. De hele Achterhoek vindt je terug op de kaart. Bij de Smidse eet je duidelijk Lekker Achterhoeks. Na een vrolijk "tot vanavond" had Joyce onze reservering vastgelegd voor donderdagavond. En even vrolijk werden wij die avond begroet door Nienke toen we binnenkwamen. Dat gebeurd in andere restaurants wel een anders is mijn ervaring. Na een heerlijk glas Chileense huiswijn - en ze houden bij de Smidse niet van kleine glaasjes - werd ons de, voor ons al bekende, kaart gepresenteerd. Ook met moeilijke eters wordt rekening gehouden. Wij kozen voor een aardappelsoep voor iemand die normaal niet van aardappels houd, en een carpaccio voor iemand die pietluttig is voor wat betreft het vlees als voorgerecht. De aardappelsoep was vol van smaak, en had een ongekend romige structuur. De carpaccio was duidelijk niet bevroren gesneden waardoor de bij andere restaurants welbekende waterplas ontbrak. De carpaccio was heerlijk van smaak en prachtig opgemaakt met een frisse salade. Heerlijk, eindelijk een carpaccio zonder overdaad aan parmezaanse kaas.... Als hoofdgerecht genoten wij van een hertenkalffilet uit de oven en een tournedos. Met een blik op de keuken genoten wij van de schilderijtjes die Marcel opmaakte op de borden. Aangezien de zaak vol zat, verwachte ik een lange doorlooptijd. Dit viel enorm mee. Een voorafje, en diverse amuses maakten dat de gehele avond heerlijk culinair gevuld werd. De hoofdgerechten waren perfect opgemaakt, en het vlees op beide borden was perfect van garing. Een woord van lof moet ook zeker besteed worden aan joyce, die de hele avond in haar eentje de bediening deed. Zij wist in alle drukte toch perfect de balans te vinden tussen de aandacht voor de klant, en de werkdruk die op haar schouders lag. En de gehele avond met een brede lach. Marcel, Nynke en Joyce zijn duidelijk drie mensen met passie voor hun werk. Dat uit zich duidelijk in de gerechten, maar zeker ook in hun enthousiasme, welke zich geheel uit in een enorm gevoel van gastvrijheid. Voor ons was het de eerste keer in De Smidse.... En zeker niet de laatste keer. |