RECEPT ZUURKOOL MET SPEK, APPEL EN KARWIJZAAD

Groente gerecht uit Duitsland voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kg zuurkool
  • 1 zure appel, geschild en fijngehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 gram mager spek, in blokjes
  • 2 el boter of olie
  • 2 tl karwijzaad
  • 4 geplette jeneverbessen
  • 1 laurierblaadje
  • 5 dl kippenbouillon
  • zout en peper

Bereiding

Knijp de zuurkool goed uit.
Verhit de boter of olie in een zware braadpan en voeg de ui en spekblokjes toe. Doe, als de ui glazig is, de zuurkool, de appel en de kruiden erbij en roer goed door. Doe de bouillon erbij en laat met het deksel op de pan ca. 30 minuten stoven. Controleer tussentijds of het niet droogkookt.
Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbessen en serveer met aardappelpuree en rookworst.

Recept 17 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Aardappels met basilicumsaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Heb dit recept zelf al eens ontdekt maar heb inplaats van de bouillon en de appel, appelsap toe gevoegd. Dit werd door iedereen zeer gewaardeerd!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij vonden dit heel lekker, echt lekker gekruid. Alleen de aardappelpuree erbij was al voldoende. Goed recept!

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie het smaakt niet echt helemaal perfect en de combinatie trekt ook niet veel mensen aan