RECEPT SUSHI SUGGESTIES
"Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!"
Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Met wat nieuwe ideeen voor de Nigiris.
Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.
Ingredienten
- sushi rijst,
- verse tonijn,
- verse zalm,
- shishimi togarashi,
- sesamolie
- Wat Unagi,
- Wat ingedikte teriyakisaus
- avocado in dunne 'staafjes',
- lenteui in reepjes,
- Spicy Mayo (1) of (2)
- geroosterde sesamzaadjes,
- nori vellen
Bereiding
Snijd de unagi in dunne reepjes,
Hiervoor heb je een volledig vel nori nodig,
Beleg de nori dun met rijst, bovenste 4-5 cm niet Bedekken met rijst, wat van de Teriyakisaus in het midden druipen, daarop wat sesamzaadjes, daarop de avocado, nog wat teriyaki, daarop flink wat van de unagi, nog wat teriyaki en sesam, dan dichtrollen en SMULLEN MAAR!!!
Tonijn/Zalm maki
Snijd de vis en reepjes,
Rooster de norivellen en snijd doormidden,
beleg de nori dun met sushi rijst,
wrijf wat wasabi in het midden, daarop de tonijn en rol dicht.
Tonijn/Zalm avocado maki
Herhaal bovenstaande alleen op de wasabi eerst de reepjes avocado en daarop de vis. Misschien dat de norivellen iets meer dan helft moeten zijn.
Tonijn/Zalm lenteui maki
Herhaal bovenstaande alleen i.p.v. avocado wat lenteui.
Spicy Tuna
Herhaal bovenstaande met avocado en gebruik ook wat van de Spicy Mayo (liefst de 2e). Ook nog lekker met wat komkommer, fris <---> pittig is goed ;-)
Spicy Tuna/Zalm Nigiri
Maak de Nigiri zoals normaal en bestrooi dan met sesamzaadjes en shishimi togarashi en 1 drupje sesamolie. Heerlijke combinatie.
Verder is het eigenlijk je eigen ideeen gebruiken! Doe wat je lekker lijkt. Mijn favoriete is de Unagi, liefst in een rolletje met avocado en dergelijke.
Veel plezier!