RECEPT SKORDALIA GRIEKSE KNOFLOOK AARDAPPEL SAUS

Traditionally, this sauce was made with a wooden mortar and pestle,
however, today we have food processors which blend the ingredients faster and smoother. This recipe is for larger sized food processors although it can be made the other way if time and patience is permitted. It can be served with either fried or broiled fish and on vegetables like zucchini, squash and eggplant fried, broiled or boiled in plain salt water along with green beans and certain wild greens. The amount of garlic buttons can be regulated according to taste, either stronger or weaker. If you like garlic, you'll love this sauce. My kids eat it alone on sliced bread.

Saus gerecht uit Griekenland

Ingredienten

  • 5 medium aardappels
  • sap van 2-3 citroenen
  • 20-30 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 dl goede olijfolie
  • zout naar smaak
  • 2 dl kookvocht van aardappels

Bereiding

Kook aardappels met schil in wat water.

Doe de knoflook in een keukenmachine en hak fijn met wat zout. Schil de aardappels en doe ze in de keukenmachine, voeg de olie en het citroensap toe met wat van het kookvocht. Hak dit mengsel goed fijn en voeg naar smaak het vocht toe, op smaak brengen met peper en zout.

Variaties:
- ipv kookvocht yoghurt toevoegen
- ipv kookvocht sour cream toevoegen

Recept 0 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ik ben voor 15 teentjes knoflook gegaan.
en heb de aardappels ook niet helemmal fijn gemaakt.
2 citroenen is meer dan genoeg.
heb er voor de kleur een beetje peterselie bij doorheen gedaan.
het was heerlijk bedankt.

mensen succes met het maken van dit recept

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie Veels te veel knoflook. Op deze manier krijg je een hele rauwe, scherpe smaak. Ik zou zeggen 7 of 8 teentjes, meer dan genoeg. Afgezien daarvan is het beter om het geheel met een vork fijn te prakken. Zo krijg je een lekkere kruimige substantie i.p.v. een lijmachtige pasta.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Die 20-30 teentjes knoflook is wat aan de ruime kant. 2-3 is prima