RECEPT MANGOLEKKERS, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit Brazilie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • MANGO LEKKERS
  • 250 gram bio-garde of soja yoghurt voor veganisten
  • 1/8 ltr. slagroom of sojaroom cuisine voor veganisten
  • 2 dl vruchtensap. Ik heb multisap van Natufood genomen.
  • 2 mango's
  • ½ zakje unigel [een natuurlijk geleermiddel]
  • ¼ theelepel kardamom

Bereiding

De mango's in stukjes snijden. Houd wat stukjes achter ter versiering van het toetje.
Het vruchtensap met de in stukjes gesneden mango's, kardamom en unigel opzetten en aan de kook brengen.
De bio-garde of yoghurt in een schaal doen.
De slagroom stijf kloppen, houd ook wat slagroom apart en spatel de rest door de bio-garde.
Wanneer het vruchtenmengsel kookt, 1 min door laten koken. Dan pannetje van het vuur nemen en af laten koelen. Elke 5 min even omroeren omdat het een dikke gelei wordt. Als het grotendeels is afgekoeld, het slagroom biogarde mengsel er voorzichtig doorheen spatelen. Verdelen over bakjes en die een paar uur in de koeling zetten.
Serveren met de achtergehouden slagroom en stukjes mango.

Recept 10 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!