RECEPT GEFRITUURDE AARDAPPELBALLETJES

Recept voor lekkere aardappelballetjes, lekker krokant als een snack of tapa gerecht. Recept komt van www.llink.nl

Tapas+Mezze gerecht uit Griekenland , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1/2 el bruin mosterdzaad
  • 1/2 el kurkuma
  • 3/4 el zout
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 groene sp. pepers, fijngehakt
  • 1 pond aardappels, geschild, gekookt en grof gehakt
  • 1 handjevol koriander blaadjes, grof gehakt
  • Beslag
  • 1/4 el komijnpoeder
  • 1/4 el bakpoeder
  • 150g kikkererwtenbloem
  • Plantaardige olie om te frituren.

Bereiding

Verhit een beetje olie in een grote pan en voeg mosterdzaad, kurkuma, zout en groene peper toe, bak 2-3 minuten. Voeg de aardappel toe en pureer het mengsel tijdens het toevoegen. Voeg de koriander toe, haal van het vuur en laat afkoelen. Als het mengsel eenmaal is afgekoeld, rol er 10-14 ballen van.

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en breng op smaak met een beetje zout. Voeg een theelepel olijfolie en 130ml koud water toe, om er beslag van te maken.

Verhit de olie tot 190°C. Dompel de aardappelballen in het beslag, laat ze in de olie zakken en frituur tot ze goudbruin zijn.

Recept 17 keer bezocht en 18 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Aardappelballetjes
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!