Zicht - GESLOTEN

Soort Restaurants
Naam Zicht - GESLOTEN
Straat Roermondplein 35
Postcode 6811JN
Plaats Arnhem
Telefoon 026-3895259
Fax 026-3390403
Email
Informatie Afgelopen vrijdag zijn we hier gaan eten. Al verschillende keren was dit een optie. Er staan verschillende goede recensies op Iens, maar ook een aantal slechte. Daarom dus de twijfel.

Het restaurant zit op een beetje een rare plek, onder de Nelson Mandela brug, vlakbij de Rijnkade. Binnen ziet het er leuk uit, je kunt ook buiten zitten maar dat was voor ons geen optie, tenminste wij mochten een plekje voorin uitzoeken.

We krijgen snel wat drinken en een bordje met 2 warme broodjes, boter en witlof met mayonaise. Lekker brood, de witlof met mayo is niets bijzonders. Daarna moeten we best lang wachten op de kaart, terwijl het zeker niet druk is.

Dan krijgen we de kaart en die ziet er goed uit, onze keus valt uiteindelijk op het maandmenu. Daarin zitten wat ons betreft de lekkerste dingen, Alice gaat dan voor de vis, gegrillde slibtongetjes en ik vlees, kemper landhoen. Het menu is dus 4 gangen, we krijgen ook nog een soepje en de prijs is 33 euro, wat dus niet duur is.

Na onze bestelling krijgen we snel een amuse, een soort pate van schaaldieren met ras al mut mayonaise. Best lekker.

Het voorgerecht is heel dun gesneden coquille met warm gerookte zalm en wittebroodkorstjes en wat gekruide mayonaise en rucola blaadjes. Erg lekker voorgerecht, de zalm is super en het is een flinke moot, helaas wel erg weinig coquille. Het minpuntje van dit gerecht is eigenlijk dat er geen dressing/saus bij zat of heel erg weinig. De zalm had genoeg smaak en je proefde het zelf gerookte erg goed.

Na een fijne periode wachten, dusprecies goed. Kregen we een klein kopje soep van aardappel met spekjes. Lekker soepje, zo zou ik het ook wel willen maken!

Dan het hoofdgerecht, ook nu weer niet te lang en niet te kort moeten wachten, alleen is de bediening wat stug. Voel me niet echt welkom, kan er m'n vinger niet op leggen waarom. Mijn gerecht is dus de landhoen met eigen jus, snijbonen en apart erbij wat frites en wat frisse komkommer. Lekker maar niet super. Wat meer jus had gemogen. De vis van Alice was super, echt heel erg lekker. Daar zou een saus met truffel bij zitten maar dat leek meer een dressing die erg neutraal was. Maar de vis was dus wat mij betreft de topper, echt heerlijk!

Toen kregen we ook nog een nagerecht, al zat ik al vol genoeg! Creme brulee van zoethout, ijs van tonkabonen met kletskop en een lolly van chocolade mousse. Het ijs was het lekkerst, de creme brulee het minst, te vast.

Het grooste minpunt kwam bij de rekening, dat duurde echt te lang. Vooral dus de rekening krijgen en dan maar wachten tot je mocht betalen. Daar word ik dan echt kriegelig van.

Heb nog eens naar de Iens reacties gekeken en daar staat best vaak in dat ze vast klanten/vrienden anders behandelen. Dat is echt zo, dan is de bediening opeens een stuk hartelijker en open. Dat is dus wat ik miste, ik voelde me niet welkom.

Het eten is dus goed alleen de sfeer, bediening minder!
Social
 
Door Marco
Datum In 12-4-2009
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE