Van Heeckeren

Soort Restaurants
Naam Van Heeckeren
Straat Tellegenlaan 3
Postcode 6814 BT
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4465200
Fax
Email info@villasonsbeek.nl
Informatie Gisterenavond hebben we hier met z'n tweetjes gegegeten. Het restaurant zit in Villa Sonsbeek, in een aparte ruimte. Erg mooie lokatie! Het restaurant zelf is niet zo groot en ziet er klassiek uit.

Bij binnenkomst kregen we eerst iets te drinken, pas na een tijdje de kaart. Daarnaast kregen we een schaaltje met gerookte amandelen, wat super lekkere olijven en wat dunne plakjes worst, lekker! De kaart is best ruim en heeft leuke gerechten, helaas was de kaart die op de website staat al weer verouderd.

Wij gingen uiteindelijk voor het 4-gangen verrassingsmenu.

Na de bestelling kregen we eerst een amuse van dichtgeschroeide tonijn, lekker! Daarna nog een amuse van creme van knolselderij met duif. Ook kregen we toen wat brood met boter/olijfolie en zout.

Het eerste gerecht was een terrine van ganzenlever met rookvlees en vijgencompote, daarnaast een stukje boerderijkip. Beiden erg lekker, ganzenlever is zo anders dan andere lever, het is net boter!

Toen kregen we een warm voorgerecht, zeeduivel met coquille en lamsoren met basilicumschuim en daaronder een sinasappelcompote oid. Erg lekker, de compote had van mij niet gehoeven maar de vis en coquille met het schuim en de lamsoren was super!!

Het hoofdgerecht was kalfsvlees op 2 manier, getrancheerde entrecote en sucade met een kalfsjus, aardappelpuree, snijbonen, asperges en spitskool met wat gebakken kastagnechampignons. Ook dit gerecht was super en ook nog vrij ruim.

We zaten al aardig vol maar er kwam dus ook nog een dessert. Wat een citroentaartje met vijgen was met daarnaast wat citroensorbetijs met een kletskop. Ook dit weer erg lekker, volgende keer alleen wat kletskoppen met koffie was al voldoende ;-).

We hebben dus erg lekker gegeten. Het enige minpunt vond ik de tijd die het allemaal kostte, eigenlijk net allemaal te lang. Het eerste gerecht kwam na 1 1/2 uur pas op tafel, gelukkig wel eerst de amuses maar toch.

Verder vond Alice het een beetje een 'ouwelullen' zaak en dat was wel zo.

Voor het eten super, lokatie ook, ietsje sneller en 'hipper' ;-)
Social
 
Door Marco
Datum In 21-9-2008
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam albert
Reactie Afgelopen zondagmiddag ben ik tapa's wezen eten.
Ik heb de oosterse versie gekozen.
De kaart had een uitgesproken mening over de inhoud.
Erg genoten alleen iets te simpel.

Datum
Naam Brabanders
Reactie Wij hebben hier gisteravond een oosterse tapas besteld voor 3 personen. Een is allergisch voor schaal en schelpdieren en de ander is vegetarisch. Dat melden we bij de bediening, maar die wist ook niet wat oosterse tapas in hield. Tot onze verrassing kregen we 2 kipkluifjes, 2 garnalen en 2 miniloempia's ? samen in een mandje gepresenteerd. Voor de prijs van 11 euro. Qua kwaliteit en prijs verhouding ver te zoeken voor deze toplokatie als deze. Ook de toiletten waren om 18.00 uur zeer onhygienisch. Toen ik melding maakte van dit alles bij de manager die achter de computer in de hal zat, schoot hij van zijn stoel in ging meteen actie ondernemen. Verontschuldigde zich wat betreft de kaart: was net veranderd ! En wat betreft de toiletten, er waren 150 mensen vanmiddag op bezoek geweest maar de schoonmaakploeg was om 17.00 uur langs geweest volgens hem ! Op het lijstje in de toilet stond 11.00 uur. Toen we af wilde rekenen was de manager nergens meer te zien. Ik had nog wel een reactie van hem verwacht. Ook de rekening klopte niet. Drankjes waren dubbel berekend.