Smidse Culinair

Soort Restaurants
Naam Smidse Culinair
Straat Landstraat 9a
Postcode 7121CM
Plaats Aalten
Telefoon 0543 760080
Fax
Email info@bistrodesmidse.nl
Informatie Snel na de kerst uiteten. We kregen de kans om ook nog eens voordelig te gaan met een bon waarbij je het 2e menu gratis krijgt! Rosalie een nachtje logeren en het restaurant zit in Aalten dus Florian kan eventjes naar opa en oma. Papa en mama gaan met z'n tweetjes naar De Smidse Culinair in Aalten dus.

Op eerste kerstdag een mailtje gestuurd of we op zondag de 28ste konden komen, uur of 5 omdat we dus ook nog Florian redelijk op tijd thuis moeten krijgen.

Het is erg rustig in Aalten op zondagavond. We kunnen praktisch voor de deur, gratis, parkeren, dat maak je niet zo vaak meer mee!! Bij binnenkomst blijkt dat we de eersten zijn. De zaak is modern ingericht met losse tafeltjes en een lange bank met daaraan tafeltjes. Wij gaan in de hoe bij het raam zitten. Het ziet er leuk uit, je kijkt zo in de keuken waar je de chef bezig ziet.

We krijgen een 3-gangen verrassingsmenu vanwege de bon. Er wordt gevraagd of we iets niet lusten, wij dus alleen geen orgaanvlees. We krijgen snel een hapje van crudites (staafjes wortel en komkommer met dip), lekker fris.

Alice neemt een mousserende rose uit de Achterhoek.

De eerste gang is dun gesneden rauwe ham uit de Achterhoek met wat peterselie creme, rucola en huzarensalade, erbij krijgen we een warm broodje met kruidenboter. Dit gerecht smaakt goed maar is niet echt bijzonder, ik heb lekkerdere ham gehad. Wel lekker met het garnituur erbij.

Het hoofdgerecht komt na een nette tijd op tafel. Het is een kalfsentrecote met een saus van gerookte knoflook en amandel. Erbij kleine aardappelgratin, aardpeerpuree, gegrilde witlof, puree en lenteui. Echt superlekker vlees, gegrild met een lekkere rooksmaak, heerlijk mals en precies gaar genoeg, echt een topgerecht! Genieten!

Alice heeft er een lekker wijntje bij en voor mij wat water.

Als toetje krijgen we een bladerdeegtaartje met appel en amandelspijs en bolletje erg romig ijs. Heerlijk zo'n warm-koud combinatie.

Erg lekker gegeten, ik denk dat we wel eens terugkomen, de schoonfamilie woont in Aalten dus oppas is dan wat makkelijker geregeld alleen kunnen we dus niet zo lang of laat eten.

Wat mij betreft een aanrader!
Social
 
Door Marco
Datum In 28-12-2014
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marcel en christien
Reactie

Soms begint genieten al vroeg. Voor ons begon het woensdagavond toen we de vernieuwde website van de Smidse in Aalten bekeken. De opzet van de website is eenvoudig. Je vind snel wat je zoekt, en je krijgt ondertussen trek door de prachtige foto's, en de gevarieerde menukaart.

Marcel en Nynke maken gebruik van regionaal verkrijgbare producten. Op de kaart vind je duidelijk beschreven wat waar vandaan komt. Achterhoekse ree, Lieveldse kaas, enzovoort. De hele Achterhoek vindt je terug op de kaart. Bij de Smidse eet je duidelijk Lekker Achterhoeks.

Na een vrolijk "tot vanavond" had Joyce onze reservering vastgelegd voor donderdagavond. En even vrolijk werden wij die avond begroet door Nienke toen we binnenkwamen. Dat gebeurd in andere restaurants wel een anders is mijn ervaring.

Na een heerlijk glas Chileense huiswijn - en ze houden bij de Smidse niet van kleine glaasjes - werd ons de, voor ons al bekende, kaart gepresenteerd. Ook met moeilijke eters wordt rekening gehouden. Wij kozen voor een aardappelsoep voor iemand die normaal niet van aardappels houd, en een carpaccio voor iemand die pietluttig is voor wat betreft het vlees als voorgerecht. De aardappelsoep was vol van smaak, en had een ongekend romige structuur. De carpaccio was duidelijk niet bevroren gesneden waardoor de bij andere restaurants welbekende waterplas ontbrak. De carpaccio was heerlijk van smaak en prachtig opgemaakt met een frisse salade. Heerlijk, eindelijk een carpaccio zonder overdaad aan parmezaanse kaas....

Als hoofdgerecht genoten wij van een hertenkalffilet uit de oven en een tournedos.
Met een blik op de keuken genoten wij van de schilderijtjes die Marcel opmaakte op de borden. Aangezien de zaak vol zat, verwachte ik een lange doorlooptijd. Dit viel enorm mee. Een voorafje, en diverse amuses maakten dat de gehele avond heerlijk culinair gevuld werd. De hoofdgerechten waren perfect opgemaakt, en het vlees op beide borden was perfect van garing.

Een woord van lof moet ook zeker besteed worden aan joyce, die de hele avond in haar eentje de bediening deed. Zij wist in alle drukte toch perfect de balans te vinden tussen de aandacht voor de klant, en de werkdruk die op haar schouders lag. En de gehele avond met een brede lach.

Marcel, Nynke en Joyce zijn duidelijk drie mensen met passie voor hun werk. Dat uit zich duidelijk in de gerechten, maar zeker ook in hun enthousiasme, welke zich geheel uit in een enorm gevoel van gastvrijheid.

Voor ons was het de eerste keer in De Smidse....
En zeker niet de laatste keer.