Slagerij de Leeuw

Soort Vlees Specialiteitenwinkel/slagerij
Naam Slagerij de Leeuw
Straat Utrechtsestraat 92
Postcode 1017VS
Plaats Amsterdam
Telefoon 020-6230235
Fax
Email info@slagerijdeleeuw.nl
Informatie Voor 2e kerstdag gingen we hier wat halen. Al zoveel dingen over deze slagerij gelezen, dus zelf proberen. We wilden in ieder geval een truffel proberen.

De bestelling werd, Kerstkapoen gevuld met kalfsgehakt, truffel en ganzelever, voor 3 personen met truffelsaus. Een Springroll, gevuld met iberico buikspek, gambas, koriander, etc. met een oosterse dressing. En Wagyu bouilli met Pain Polain en in balsamico gemarineerde uitjes en augurkjes.

Om te proberen ook nog paddestoelensaus, lamssaus en 2 plakken speenvarken plus dus een wintertruffel.

Het ophalen bleek een heel karwei het was er nogal druk. Tijdens het wachten snackte Rosalie van de probeer bakjes met worst, dat was dus wel leuk. De bestelling werd gecontroleerd en alles klopte alleen schrok ik erg van de Kerstkapoen, mijn vraag voor 3 personen was niet doorgekomen ofzo want zo'n Kerstkapoen bleek een kip te zijn van 4kg. Niet alleen qua prijs werd het dan erg veel maar dus ook de hoeveelheid. Dit vond ik erg jammer, dat hadden ze toch echt moeten melden. Tuurlijk ook ik had minder makkelijk moeten zijn en goed moeten navragen wat het was (ik ging uit van gefileerde kuikens oid gevuld met de kalfsfarce). Ach ja, uiteindelijk hebben we ervan gegeten met z'n zevenen, maar toch hielden we nog de helft over. Dit gebeurt mij niet meer!!!

Wat ik er van vond, nou in eerste instantie na het ophalen was ik chagerijnig ;-). Toen we het dus op kerstavond klaarmaakte was het heel erg goed gelukt en het smaakte top. Wat me tegenviel was de truffelsaus, ik ken dus eigenlijk alleen de witte truffel, de zwarte wintertruffel vind ik weinig bijzonder. Dat merkte we ook in de saus. De paddestoelensaus was heel erg lekker.

Op 2e kerstdag de springroll en de wagyu bouilli met brood waren erg lekker.

Al met al redelijk tevreden, qua smaak wel okay, qua prijzen vind het allemaal wat te veel. Dan verwacht ik eigenlijk meer dan ik eigenlijk zou moeten.

Ik wil er zeker nog eens terug om een ribeye Wagyu of Rubia te proberen met een lekker sausje.
Social
 
Door Marco
Datum In 28-12-2007
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE