Shilla

Soort Japanse Specialiteitenwinkel
Naam Shilla
Straat Gelderlandplein 32 - 34
Postcode 1082LB
Plaats Amsterdam
Telefoon 020 - 64 28 423
Fax 020 - 44 22
Email
Informatie Een van mijn favoriete toko's. Men verkoopt hier Japanse en Koreaanse producten. Naast de bekende ingredienten ook heerlijke gerechten om thuis van te kunnen smullen waaronder het Koreaanse Bolgogi.

Update door Marco
Geweldige winkel, zoiets als Meidi Ya. Heel veel japanse en koreaanse ingredienten. Verschillende soorten sushi, gemarineerd vlees en allerlei groente-, rijst- en noedelgerechten. Aanrader om naar toe te gaan! Volgende keer in Amsterdam proberen we de soorten vlees en groenten!

Beneden kun je ook nog lunchen en boven staat een dingetje waar je zelf een maaltijd samen kan stellen, maar daar zat zaterdag om 16 uur niet zoveel meer in ;-)

Nog een update door Marco
Gisteren Bulgogi en Kalbi gehaald. Het was erg lekker! We hadden het op z'n koreaans gegeten, dus met rijst en sla blaadjes samen met een dip. Erg goed gelukt!

We hebben ook nog wat 'kruiden' meegenomen voor fried rice (Yaki Gohan?), ben benieuwd of dat wat is.

Stukje uit Mirtes weblog

Het geluid van onze hakken op de stenen vloer galmen door het overdekte winkelcentrum Rembrandplein in Amsterdam-Zuid. Nadat ik bij een boekhandel had gevraagd waar de Japans- en Koreaanse specialiteitenwinkel Shilla was, gingen m'n moeder en ik op zoek, terwijl m'n vader in de auto bleef zitten.
We naderen de uitgang aan de andere kant van het winkelcentrum al zonder Shilla nog gespot te hebben.
"Hmm, die kerel zei na de linkse gang, de hoek om... Mischien dat we naar buiten moeten?"
Als we de deur bijna door zijn, ruik ik opeens iets bekends.
Ik roep "Hé, wacht even mam!" draai me resoluut om en kijk tegen de etalage van de toko aan.
"Haha, ik kan het gewoon rúíken!"


In het winkeltje staat een koeling met oa. verschillende soorten gemarineerd vlees, oftewel Pulgogi. Ook ligt er Japanse Sushi. Tussen de koeling en de ingang staat een self service buffet waar een Hollandse vrouw een take away maaltijd aan het samenstellen is.
Mijn moeder en ik kijken onze ogen uit en lopen als kippen zonder kop ieder een kant op.
Om de Koreaanse producten van de Japanse producten (waar ik niks om geef:-) te onderscheiden, speur ik naar het Han'gul, het Koreaanse schrift, op alle verpakkingen en etiketten.
Mijn moeder heeft haar leesbril al opgezet als ik haar opzoek bij de verschillende soorten olie.
"Tjee, ze hebben echt veel hier!"
"Ja...het is alleen jammer dat je niet weet wat het allemaal is".
"Mja...en wat je er mee kunt doen."
Vastbesloten om niet met lege handen weg te gaan loop ik naar de toonbank bij de koeling en vraag de verkoopster of ze een mix heeft voor het aardappelpannenkoekje kamja buchim. Terwijl ik twijfel of ik dat nou goed uitgesproken heb en of de vrouw nu Japans of Koreaans is, loop ik achter haar aan naar een stelling. Ze pakt een zak en reikt me deze aan. Ik herken meteen de verpakking...zo'n zak heb ik ook bij omma*) op het aanrecht zien liggen afgelopen zomer.


Met een winkelmandje gevult met de mix, een pot marinade voor Pulgogi, een kookboekje en 2 flesjes soju (één speciaal voor Peter omdat ie zegt er goed van te kunnen slapen:-) sta ik even later weer bij de toonbank.
De verkoopster helpt een klant bij de koeling. Ze praten vrolijk tegen elkaar in een vreemde taal waarvan de klanken me bekend voorkomen. Af en toe versta ik zowaar een woord.
Als de klant afgerekend heeft richt de verkoopster, van wie ik nu zeker weet dat ze Koreaanse is, zich tot mij. Als ik het geld uit mijn moeder's portomonee trek overweeg ik om straks in het Koreaans 'Dankjewel en tot ziens' te zeggen. De vrouw schuift uiteindelijk de gevulde plastic zak naar me toe.
Of het nu komt omdat ik het niet goed durf of doordat ik het onzin vind om Koreaans te gaan lullen, ik speel op safe: "Bedankt hè! Daag."
Social
 
Door Daniël Donk
Datum In 25-4-2004
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE