Sharing Deventer

Soort Restaurants
Naam Sharing Deventer
Straat Golstraat 12
Postcode 7411 BP
Plaats Deventer
Telefoon 0570-610902
Fax
Email info@sharingdeventer.nl
Informatie Afgelopen vrijdag hadden we weer de kans om met z'n tweetjes te gaan uiteten. Die avond was er een nieuwjaarsbijeenkomst vanuit Alice's werk in de schouwburg in Deventer. We moesten daarvoor dus nog ergens wat gaan eten.

In Deventer zitten verschillende restaurants maar door de vele keus en Iens wordt het eigenlijk juist moeilijker om te kiezen! We wilden liever niet Aziatisch al vind ik dat wel super lekker maar om uit te eten met z'n tweetjes kies ik toch liever wat anders.

De uiteindelijke keus kwam uiteindelijk door een tip van een collega van Alice: Sharing Deventer. Op tijd gereserveerd want we moesten ook al weer op tijd in de schouwburg zijn, niet dat het anders nou altijd zo laat wordt ;-). Twee jonge kinderen vreten energie! :-)

Bij binnenkomst waren we de eerste gasten. Het interieur ziet er mooi uit en wat me opviel was dat het vooral niet te druk was ingericht, dus ook niet te veel tafels. We konden kiezen tussen laag (normale tafels) of hoge tafels. Wij kozen voor laag.

Het concept van Sharing is als volgt. Je kiest per tafel voor 3 voorgerechtjes en 3 hoofdgerechten en die deel je. Er is ook een Tasting Menu, daar gingen wij uiteindelijk voor.

Na onze keus werd er wat brood en aioli gebracht, lekker brood en lekkere dip. Een leuk begin, iets meer brood misschien?

De voorgerechtjes werden leuk geserveerd in een etagere van 3 borden. De 3 gerechten waren: licht pittige, zoete noedels met sesam en een garnalen spiesje, een carpaccio met pesto dressing, pitjes en kaas en als laatste gegratineerde champignons met room, knoflook en oude kaas. Erbij vroegen we nog wat brood. De smaken waren okay en het lekkerst was de noedels met garnalen. De carpaccio een beetje saai en de champignons wat machtig. Het was in ieder geval ruim voldoende.

Het jammere vond ik eigenlijk dat het tasting menu gewoon de gerechtjes van de kaart waren en niet een 'verrassing', dit bleek later ook bij het hoofdgerecht zo te zijn.

Het hoofdgerecht bestond uit: zalm met geroerbakte venkel en peultjes en dillesaus, varkensmedaillons met compote van rode ui en kipspiesjes met tandoori en bloemkool en koriander mayo. Ook dit weer mooi in een etagere geserveerd met erbij wat salade in pestodressing en een puntzak frietjes met apart mayonaise.

Hiervan was de varkensmedaillon wat mij betreft de topper vooral met de rode ui compote. De kip was erg droog en wat saai. De zalm gewoon goed gebakken. De salade was wat saai en flauw. De frietjes krokant en lekker.

Als toetje kregen we nog een mooi bord met 3 kleine, gelukkig kleine, want de hoeveelheden voor ons zijn genoem misschien zelfs te veel. Het toetje bestond dus uit een stukje cheesecake, een bolletje roomijs met caramel en nootjes en een lepeltje chocolade mousse. Eigenlijk allemaal goed.

De koffie na was super, een lekkere macchiato voor mij en een cappuccino voor Alice.

Lekker gegeten voor een zeer schappelijke prijs van ca 70 euro het was alleen niet heel bijzonder en wat mij betreft het grootste minpunt was dus dat het tasting menu gewoon gerechtjes van de kaart betrof en niet wat 'van de dag'.

Leuk concept.
Social
 
Door Marco
Datum In 12-1-2014
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE