Schulten Hues

Soort Restaurants
Naam Schulten Hues
Straat Houtmarkt 79
Postcode 7201 KL
Plaats Zutphen
Telefoon 0575-510005
Fax
Email info@schultenhues.nl
Informatie Gisteren 05-03-2006 hier gegeten. Het is een mooi restaurantje in het centrum van Zutphen. Dit is de tweede keer dat ik bij een sterrenrestaurant ga eten, 't Schulten Hues heeft dus 1 ster.

Het restaurant is een vrij lange en vrij smalle ruimte die ruimtelijk is ingedeeld, de tafels staan dus niet hutje-mutje op elkaar. De stoelen zijn erg comfortabel en de tafel lekker ruim.

Het menu ziet er goed uit maar wij gaan voor het 5 gangen verrassingsmenu á 60 euro p.p.

Als eerste krijgen we een amuse van een zuurkoolbonbon met rookworstkruimels en croutons. Erg smakelijk, echt een zuurkoolsmaak maar een heel andere structuur.

Dan een volgende ronde amuses, een stokje met makreel in een romige mousse. Een stukje kruidkoek met iets er tussen, een eendelever mousse met port, een mousse van sjalotten en peterselie in een hoorntje en een stukje brood/cake met venkel. Allemaal erg lekker en de eendelever zo vond ik het lekkerst.

Toen nog een amuse, een glaasje met bietensap en opgeklopte creme fraiche, erg lekker. Daarbij een huisgemaakte stoofvlees bitterbal met mayonaise, super bitterbal.

Het eerste voorgerecht was Eendelever terrine op 2 manieren, de eerste 'naturel' en de tweede met 'koffie', de naturel vond ik wel gaan en die met koffie vond ik meer een nagerecht, zo zoet en naar koffie smaakte het. Nu moet ik zeggen dat ik ook niet zo'n eendelever fan ben, een paar krullen op een tournedos vind ik het lekkerst.

Het tweede voorgerecht was de combinatie van St. Jacobsmossel. Het ene was warm met paddestoeltjes en een vleesjus, die was erg smakelijk. De andere was koud met stukje krokant spek. Ik herkende hier eigenlijk de mossel niet in, dat vond ik erg jammer.

Het derde voorgerecht was het lekkerste gerecht van de maaltijd. Een stukje 'Pita' vis (geloof ik) met een langoustine wat zeekraal en iets van 3 sausjes/dressings, iets van ingekookte balsamico ofzo, picalily en een mosterdachtige saus. Erg lekker, de vis heerlijk gebakken.

Bij ieder voorgerecht kreeg je een broodje.

Als hoofgerecht kregen we een lamskoteletje en de T-Bone van het lam. Dit was ook erg lekker met wat gebakken paddestoelen en een bonenkruid jus. Erg lekker vlees met een lekkere saus.

Alice kreeg omdat ze zwanger was wat aangepaste dingen. Het hoofdgerecht was rogvleugel, dat smaakte ook erg goed en bij het voorgerecht kreeg ze i.p.v. de eendelever een gerechtje met paddestoelen, zeekraal, dat was lekkerder dan de eendelever.

Het toetje was een taartje van bloedsinasappel met witte chocolade mousse en een schaaltje met granite van bloedsinasappel. Erg lekker en erg machtig, waarschijnlijk net zoveel kalorieen als de hele maaltijd daarvoor! :-)

Ik moet zeggen dat het eten wel lekker was maar ik verwachtte eigenlijk super, het hoofdgerecht en het vis voorgerecht was ook echt super, maar de andere dingen vond ik niet super. Wat me vooral opviel was dat het allemaal 'zo moeilijk' was, dat stukje vis met 3 verschillende dips/saus/dressing. En ik weet nu echt zeker dat ik niet zo'n liefhebber ben van eendelever, als smaak erbij okay, maar niet als "hoofd" smaak.

De bediening was erg goed en vriendelijk. Qua hoeveelheid vond ik het ook goed en de dames ook, maar Michel vond het wat weinig en dat kon ik me wel voorstellen want de gerechten waren niet groot.

Al met al goed gegeten en zeker erg luxe gerechten, misschien dat dat niet helemaal mijn smaak is.
Social
 
Door Marco
Datum In 6-3-2006
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE