Rung

Soort Restaurants
Naam Rung
Straat Ruiterstraat 43
Postcode
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4450032
Fax
Email
Informatie Vorig jaar is er nog een Thais restaurant in Arnhem geopend, Rung dus. Hopellijk is deze beter en authentieker dan Salathai.

Gisteren zijn we hier dus met z'n tweetjes geweest, eigenlijk met Linda en Michel maar die zijn eergisteren papa en mama geworden van Ylva!

Het restaurant ziet er leuk uit van binnen, het is niet helemaal volgestouwd met tafels, frisse kleuren. Gezellig.

De bediening zijn volgens mij Thaise mensen, ze spreken niet geweldig Nederlands maar het lukt allemaal wel. Op tafel vind je een beschrijving van Rung, ze maken alles vers op het moment van de bestelling en je moet hier niet komen als je haast hebt. Met het laatste was ik bang dat het dus gigantisch lang zou gaan duren..... dat was dus niet zo weet ik nu ;-).

De kaart is vrij uitgebreid en eigenlijk mis ik alleen gerechten met de sweet basil, dat vond ik zo lekker in Thailand!

We twijfelden er eerst over om een menu te nemen maar uiteindelijk hebben zo'n menu zelf maar samengesteld.

We begonnen met allebei een soep, voor mij de Tom Yum Kai, die was erg lekker, precies pittig genoeg en goed gevuld. Alice had een milde soep met mihoen, champignons die ook erg lekker was, maar de Tom Yum vond ik beter en smakelijker.

De hoofdgerechten worden allemaal tegelijk gebracht, zoals ook op de beschrijving te lezen was. Wij hadden dus de kip in speciale saus, gebakken rijst, salade met kool, cashews, garnalen, koriander, kip, ui, etc. met pittige dressing, een groene curry met kip en natuurlijk witte rijst.

Even het lijstje aflopen, de kip in speciale saus was super lekker, malse kip met een smakelijke saus dit was een mild gerecht.

De groene curry was lekker pittig en gevuld met de thaise aubergines enzo. Ook erg lekker, maar ik ben niet zo'n curry liefhebber.

De salade was erg lekker, de dressing leek in eerste instantie niet zo pittig maar werd steeds pittiger ;-). Er had van mij wat meer kool in gemogen.

De gebakken rijst was super, die droog gebakken gerechten vind ik vaak wel erg lekker. Volgende keer de Pad Thai er bij nemen.

De gerechten zijn thais maar niet zo pittig wat bij sommige dingen dan wel mag van mij, of in ieder geval een keuze.

Lekker gegeten hier voor een schappelijke prijs, 60 euro. Jammer alleen dat de toetjes op waren en zo laat waren wij niet.
Social
 
Door Marco
Datum In 21-1-2007
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE