Rozemarijn (Gesloten)

Soort Restaurants
Naam Rozemarijn (Gesloten)
Straat Havenstraat 19
Postcode 6211 GJ
Plaats Maastricht
Telefoon 043-4506505
Fax 043-4506509
Email info@rozemarijnmaastricht.nl
Informatie Erg lekker gegeten hier toen we een weekendje weg waar in Maastricht, 26 juni, de avond dat Nederland won van Zweden met penalties ;-)

Het was erg rustig toen we binnen kwamen, de keuken zie je meteen als je binnenkomt. Het is een open keuken, dus je kunt constant zien wat ze aan het doen zijn. Ik wil nog wel een keertje een dag mee lopen in een restaurant om te zien hoe dat allemaal gaat.

Alice en ik namen het 4 gangen menu en dat is een goede keus gebleken.

Op tafel staan wat olijven, lekker brood en boter.

Als amuse kregen we een oester en een klein schaaltje asperge creme soep, erg smakelijk allebei! Leuke binnenkomer.

Het menu begon met een stukje snoekbaarsfilet op de huid gebakken met creme van aspergesaus, peterselie olie en wat stukjes asperge en aardappel. Erg lekker.

Daarna kregen we een gazpacho met een stukje gestoomde makreel. De gazpacho is de lekkerste die ik ooit had, lekker fris en kruidig. Ook erg mooi opgemaakt op een groot bord met in het midden een diep klein gaatje met daarin de groenten en makreel, aan tafel wordt de soep er in geschept. Ook erg lekker.

Als hoofdgerecht kregen we ossenhaas met morielles, snijbonen en als saus een truffeljus. Heerlijk zo een stukje vlees te eten, jammer dat die morielles zo duur zijn om niet dagelijks te eten ;-)

Als nagerecht kregen we nog een kletskop met ijs en bij de koffie 2 soorten bavarois/mousse. Waarschijnlijk bevatte die 2 mini schaaltjes net zo veel kalorieen als de hele maaltijd ;-) Zoals normaal ben ik niet zo'n nagerechten persoon, maar dit was wel lekker.

We hadden precies genoeg aan dit feestmaal en we verlieten het restaurant met een juist gevoel van volheid. Op weg naar het hotel om Nederland te zien winnen ;-)

Aanrader!

Oh en de prijs, het viel erg mee en het was het zeker waard en de bediening was ook erg aardig. Volgende weekendje/weekje Maastricht komen we terug.
Social
 
Door Marco Schellings
Datum In 7-7-2004
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam peter
Reactie dit restaurant is vorige maand gesloten.