Restaurant Zwagers

Soort Restaurants
Naam Restaurant Zwagers
Straat Apeldoornseweg 88
Postcode 6841BM
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4426937
Fax
Email info@restaurantzwagers.nl
Informatie Zwagers is een restaurant dat in plaats van Velazquez is gekomen. Het is erg jammer dat Velazquez weg is, want dat was een erg goed Tapas restauant. We willen dus wel eens zien of Zwagers zijn plek goed inneemt. Afgelopen vrijdag zijn we het gaan proberen.

Zwagers heeft een mooie website met menu en dat menu ziet er veelbelovend uit, ik heb er zin in. Voor het geval maar gereserveerd en omdat we nogal vroeg komen vertel ik dat we ook weer best vroeg weg moeten om naar de bioscoop te kunnen, geen probleem daar houden ze alvast rekening mee. Eerste indruk is in ieder geval goed!

Bij binnenkomst zijn wij de eerste, het is erg veranderd t.o.v. Velazquez, het ziet er best 'sjiek' uit maar niet te. Het ontvangst is erg goed, aardige bediening en zeker niet opdringerig. Het blijkt dat ze vandaag starten met een nieuwe kaart, daar gaat mijn keuze ;-). Benieuwd wat daar op staat!

De keuze valt op een carpaccio voor mij met extra eendeleverkrullen, heerlijke carpaccio, zo hoort ie te zijn. Het enige is eigenlijk dat ie nogal groot is, een flink voorgerecht dus.

Alice heeft de coquilles met langoustines genomen. Wat lekker zeg, de coquilles perfect gebakken en de langoustines op een spiesje krokant gefrituurd in een dun beslagje geserveerd met saffraan mayonaise. Alice vindt het het lekkerste voorgerecht ooit! Dit voorgerecht had iets groter mogen zijn.

De enige opmerking vind ik eigenlijk dat er geen brood bij kwam, we bestelden brood met tapenade maar dat was maar 1 miniscuul broodje p.p., jammer vind brood altijd lekker bij het voorgerecht.

Bij het hoofdgerecht was mijn keuze de kalfsentrecote met een saus van heksenmix (paddestoelen) en gepofte aardappel. Ook dit erg lekker, het vlees goed gebakken en de aardappel in mooie dunne plakjes met een heerlijke saus. Als groentegarnituur wat groene asperges. Lekker hoor!

Alice had de lamskoteletjes met een saus van gecarameliseerde knoflook en een peterselie stamppotje. Dit ook erg lekker. Alice mag weer rood vlees en daar gaat ze ook voor, meestal neemt ze vis ;-)

Beide gerechten waren super, weinig op aan te merken.

Jammer genoeg zaten we nu al wat te vol om nog een toetje te nemen. We gingen nogal snel door de maaltijd heen omdat we dus naar de film moesten.

We namen wel nog koffie, een cappucino en koffie verkeerd maar die waren niet bijzonder. Daar hoef je het dus niet voor te doen.

Erg lekker gegeten met aardige bediening die zeker niet opdringerig is.

Verbeterpunten het brood en de koffie.

Aanwinst voor Arnhem!!! Gelukkig!

We willen ook nog naar de bioscoop
Social
 
Door Marco
Datum In 6-12-2006
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam vos
Reactie Pretencieus,kakkerig,prijs kwaliteit onder de maat. Geen aanbeveling!

Datum
Naam Marco
Reactie Weer een keertje uit eten, samen met Wouter en Monique. De babyfoon bij de buren en dan naar Zwagers. De eerste keus, Zicht, zat vol en Zwagers was de eerste keer erg goed bevallen.

Bij binnenkomst is het erg vol en rumoerig, we krijgen een leuk tafeltje wat ruim genoeg is voor ons viertjes. De dame die ons bedient vraagt al snel of we iets willen drinken. Ze noemt een hele lijst met wijnen op en kiezen daaruit is lastig maar Wouter en Alice kiezen wat lekkers uit. Dan krijgen we de kaart met een extra keus, het dagmenu.

De kaart ziet er goed uit en ook het dagmenu klinkt goed: Salade met geitenkaas vooraf, kabeljauw met gamba, tomatensaus en zwarte pasta als hoofdgerecht en een chocolade cakeje met ijs als nagerecht.

Alice en ik kiezen a la carte. Alice gaat voor de coquilles met truffelroomsaus en maispuree en als hoofdgerecht zeebaars met kabeljauwrisotto en zoetzure saus. Ik neem de carpaccio en de gegrillde zeeduivel met eendenrilettes en rodewijnsaus. Wouter en Monique gaan voor het dagmenu.

De gerechten.......... mijn carpaccio is redelijk, ik houd van de lekkere extra's bij een carpaccio. Die kreeg ik al was dit wat mij betreft teveel van het goede, het vlees was bijzaak en de extra's kaas, pijnboompitten, dressing, sla, gedroogde tomaatjes. Iets te veel bij dingetjes. Het was wel lekker maar dus niet helemaal carpaccio.

Het voorgerecht van Alice was een topper alleen de maispuree was geen succes. Mijn hapje was erg lekker in ieder geval.

De salade met geitenkaas was met geitenkaas en dat was niet zo'n succes bij Wouter en Monique ;-). Verder weinig mis mee.

De hoofdgerechten dan..... mijn zeeduivel was redelijk, de rilettes was lekker om de vis maar de vis zelf was wat droog geworden en dat is funest. Jammer wel, de saus kon het nog wat ophalen maar toch.

Alice vond haar gerecht ook niet geweldig, de risotto viel niet in de smaak. Haar vis was wel goed gebakken.

Wouter en Monique vonden hun gerecht niet geweldig, zeker gelet op wat ze over lieten.

Al met al was de kwaliteit van het eten niet geweldig, zeker niet in vergelijking met de eerste keer. Toen vonden we het helemaal geweldig.

Bediening was wel okay, bij drukte is het erg rumoerig, da's wat minder.

Hmmmmmmmm, volgende keer toch eerst ergens anders proberen.

Datum
Naam Arnold
Reactie We hebben hier afgelopen zondag gegeten.
En helaas ben ik niet zo enthousiast als Marco.
Het voorgerecht, de carpaccio, was heerlijk.
Het hoofdgerecht was redelijk goed, ik had hier de eendeborst, alleen de groente die hier bij zaten zouden uit de wok moeten komen maar leken wel of ze een uur hadden staan koken en er dan maar een sausje over haaden gedaan.
Verder hebben we meer dan een uur moeten wachten tussen voorgerecht en het hoofdgerecht terwijl het toch echt niet druk was. Het terras achter was zelfs helemaal leeg. ook vond ik de prijs erg hoog voor het eten wat je krijgt.
Ik zal hier niet gauw weer gaan eten.
hoop voor anderen dat ze betere ervaringen hebben, anders is het restaurant geen lang leven beschoren.