Restaurant Falstaff

Soort Restaurants
Naam Restaurant Falstaff
Straat Zwanenstraat 18
Postcode 6811 DD
Plaats Arnhem
Telefoon
Fax
Email
Informatie
Social
 
Door Maarten Hermans
Datum In 24-12-2007
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Maarten Hermans
Reactie Voorheen was Rozengeur en maneschijn gevestigd op deze lokatie maar nu dus Restaurant Falstaff.
Mijn vriendin en ik hebben met z'n 2e hier gegeten en waren er rond 18.30. Dit omdat we nog een bioscoopje er achteraan hadden gepland.
Er zijn diverse 4-, 4-,5- en 6-gangen menus maar ook a la carte is mogelijk.
We hebben gekozen voor een 3-gangen menu van 22,50 en ik begon met een salade vooraf de 'Salade Senac: groene salade met warme spekjes, kip, ui en champignons'. Een zeer lekkere salade met een zoete dressing. Mijn vriendin had de Gravad Lax: gemarineerde Noorse zalm met dille-mostedsaus en frisse bladsla. Zag er lekker uit maar ik hou niet zo van Zalm..... Daarna hebben we beide het zelfde hoofdgerecht gegeten namelijk: Heilbot, opgediend met krokante korstje van parmaham, kruiden en Parmezaanse kaas. Ook deze was zeer goed! Als dessert heeft mijn vriendin de 'witte en donkere chocolademousse met diverse sausjes' genomen. Erg lekkere mousse (vooral de witte). Ik zelf had van de a la carte kaart de Dame Blanche (vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus). Dat is een saaie favoriet van mij en deze was mooi opgemaakt op een glazen bord en niet zoals als vaker een ijscoupe gevuld met bolletjes. Het was zeer lekker ijs (geen stukjes bevroren water er in en een goede sterke smaak).

De bediening was er vlot en attent en ik heb geen moment met een leeg glas gezeten ook konden ze ons vertellen 'wat' we aten..... Ik heb een dessert gegeten uit het a la carte gedeelte maar daar werd qua prijs gewoon de 3-gangen menuprijs aangehouden (das netjes toch!)!

De inrichting is niet helemaal mijn ding. Het was vrij rustig toen we kwamen en daardoor deed het niet gezellig aan. Ook de hoge plafonds zorgen ervoor dat als het minder druk is je de buren letterlijk kunt verstaan. Later werd het drukker en toen viel dat niet meer op. Verder viel me op dat er een aantal stoelen en tafels niet zo mooi bij elkaar pasten, kersenhout en ander hout gecombineerde tafels en stoelen...niet zo mooi dus. Ons tafeltje stond naast de verwarming er dat was gezien de temperatuur buiten (-5) erg lekker.
Wat wél een voordeel is is dat de tafeltjes niet heel erg dicht op elkaar gepakt staan maar je hebt lekker de ruimte.
Een verbeter punt is wel naar mijn mening dat je vanuit ons tafeltje het damestoilet in keek als de deur van de toiletruimte openging. Zet daar nou een scherm, muurtje of zo voor....

Al met al heel erg lekker eten en ook qua prijs (uiteindelijk net geen 60,= met z'n 2en) een aanrader!