Pasta Basso

Soort Restaurants
Naam Pasta Basso
Straat Coolsingel 123
Postcode
Plaats Rotterdam
Telefoon 010-2809822
Fax
Email info@basso.nu
Informatie Afgelopen vrijdag hier geluncht. We wilden hier al eerder langs maar we hadden als naam Fast & Delicious en waren daar naar op zoek, dat is dus gewoon deze tent.

De formule is dat er verschillende gerechten op de kaart staan van een chefkok. Gehaktballetjes van Herman den Blijker, een risotto van Moreno Cedroni en nog een paar.

Het restaurant ziet er erg mooi uit en staat midden op de Coolsingel, de lokatie is perfect.

Wij kwamen er vroeg aan voor de lunch. De kaart is vrij ruim en er staan erg smakelijke gerechten op, in ieder geval qua omschrijving.

Wij gaan uiteindelijk voor de Pasta met gehaktballetjes van Herman en een Risotto met Paddestoelen, jammer genoeg was de Risotto van Moreno er niet.

We krijgen 2 borden met voldoende voor de lunch. Eerst de risotto, die is erg lekker, klein beetje zout er bij of iets meer parmezaan maar de smaak en structuur is erg goed! Het brood dat je er bij krijgt is ook erg lekker. Top gerecht.

Alice de pasta, ook die is erg lekker. De pasta precies hard/zacht genoeg en lekkere precies genoeg saus, dus niet zo'n sloot. Ook dit naar mijn smaak iets meer zout, parmezaan, maar de smaak is erg goed.

Van beide gerechten had van mij iets meer truffel smaak gemogen.

We namen, omdat we vroeg lunchten, ook nog 2 broodjes mee. Die vielen erg tegen! Ik had broodje Basso, gegrillde ossehaas, aubergine, tonijn, truffelsaus en kaas. De ossehaas is rosbief en van de truffel proefde ik helemaal niets. Het hele broodje lag me wat zwaar op de maag. Alice had het broodje Tonijnsalade met hetzelfde commentaar, waarschijnlijk was de Tonijnsalade dus wat vettig ofzo en niet door de mayo want die zag ik niet.

Qua pasta, risotto erg goed, de broodjes jammer genoeg niet lekker. We gaan er zeker nog eens terug om een andere risotto, pasta te proberen.
Social
 
Door Marco
Datum In 6-3-2006
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE