New King

Soort Restaurants
Naam New King
Straat Zeedijk 115-117
Postcode
Plaats Amsterdam
Telefoon 020-6252180
Fax 020-4204720
Email info@newking.nl
Informatie Afgelopen zaterdag naar Amsterdam voor een Delta Lloyd feest, we hebben er maar een hele dag van gemaakt! Heerlijk, dus eerst lunchen. We hebben weer een keer gekozen voor een chinees op de Zeedijk, New King.

New King ligt vlakbij Nam Kee, van binnen ziet er gezelliger uit dan Nam Kee, maar het is wel erg klein. Wij konden gelukkig nog wel zitten.

De kaart is erg uitgebreid maar wel duidelijk te begrijpen, dat hebben we wel eens anders gezien ;-).

We bestellen alles in 1 keer, het komt toch nooit allemaal tegelijk op tafel.

De keuze is gevallen op:

3 smaken gestoomde oesters, 1 met zwarte bonensaus, 1 met knoflook en 1 met gember, soja en lenteui. Alledrie zijn ze lekker, zelfs die met gember wat juist een erg frisse smaak geeft. Mjammie!!!

Gestoomde St. Jacobsmosselen met knoflook. Dit is de lekkerste van vandaag. De mossel in 2 plakjes gesneden en bedekt met knoflook en glasnoedels met lenteui, super!!!

Peking soep, deze hete, zure soep is ook lekker, maar deze heb ik lekkerder gehad. Geen soep meer de volgende keer.

Alice ging voor de kleine Won Ton soep. Niet zoveel bouillon maar wel 4 grote wontons, die erg lekker zijn. De bouillon is wat slapjes, ik zag aan een tafel naast ons dat een chinees meisje de soep flink op smaak bracht met chili en sojasaus. Volgende keer eens proberen.

Gefrituurde wontons, ook deze zijn erg lekker maar wat groot en door de oesters en St. Jacobsmosselen hadden we daar liever voor gegaan. Deze vullen nogal.

Krokante loempia met eend en oestersaus. Dit was het minste van de bestelling. Minimaal gevuld met taaie stukjes eend.

De thee krijg je gratis.

Heel erg lekker geluncht, we komen hier zeker nog eens terug. Ik wil nog wat van die St. Jacobsmosselen en wil ook nog wat van de 'grotere' gerechten proberen!
Social
 
Door Marco
Datum In 11-11-2007
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Afgelopen zaterdag hier weer terug geweest.

Even kort een update, de 3 oesters waren weer super. Tip: vooral bij die met knoflook mis je wat zout, een drupje sojasaus en het is helemaal super. Dit geldt ook voor de St. Jacobsmosselen.

Als extraatje nemen we nog de Singapore mihoen, erg lekker maar zoiets ken ik al. Volgende keer, want die komt er zeker weer, eens de bami met geroosterd vlees nemen.

Verder nemen we nog de Ha Kau, gestoomde garnalen pasteitjes, erg lekker, goed gevuld en niet te dik deeg. Ook de Siu Mai is erg lekker. Het gestoomde eten moet je wel gloeiend heet eten want anders wordt het deeg erg gummie.