Mitsukuni

Soort Restaurants
Naam Mitsukuni
Straat Reguliersdwarsstraat 43
Postcode 1017BK
Plaats Amsterdam
Telefoon 0266830388
Fax
Email
Informatie Afgelopen zaterdag zijn we hier met zijn tweeen neergestreken. Na een dagje Amsterdam met veel lekker eten, winkelen en een bioscoopje. Het leek ons wel wat om met een lichte maaltijd af te sluiten. Japans is daar natuurlijk erg geschikt voor!

Na wat zoeken op internet werd de keus gemaakt voor Mitsukuni, volgens Iens en zijn bezoekers een goed japans restaurant.

Het restaurant hadden we zo gevonden, het ligt in een druk straatje waar verschillende restaurants zitten. Van binnen is het een kleine zaak, maar wel leuk ingericht met de typisch japanse koelvitrine voor de sushi.

Na bestudering van de kaart gingen we voor het Diner menu met een uitbreiding van wat sushi. Het menu bestaat uit 5 gangen.

Na bestellen kregen we een amuse van tonijnsalade, lekker aangemaakt met wat sesamolie en rijstazijn.

Daarna kregen we de misosoep, die had wat heter mogen zijn maar was lekker.

Dan de sushi, we kregen verschillende rolletjes met tonijn, nigiri st. jacobsmossel en plakjes zalm sashimi, daarbij hadden we nog wat zalm-avocado maki en unagi maki besteld. Allemaal erg lekker en kraakvers!

Toen kregen we gefrituurde sardientjes, het minste gerecht wat mij betreft. Het leek mij ook het minst op japans eten.

Het hoofdgerecht was tonijn teriyaki met rijst. De vis goed gebakken en heel vers, daarbij rijst en apart de teriyaki saus. Op het bord nog wat shishimi togarashi erbij en het was af! Heerlijk.

Lekker gegeten voor een schappelijke prijs! Enige minpuntje is dat het allemaal wat snel ging, nu ben ik niet van het uren tafelen maar het ging nu wel erg snel.
Social
 
Door Marco
Datum In 4-3-2009
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE