Medina

Soort Restaurants
Naam Medina
Straat Willemsplein 17
Postcode 6811KB
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4435150
Fax
Email
Informatie Voor mijn verjaardag samen naar Medina geweest. Een collega (&&||) had al gezegd dat het hier erg goed was en ook op Iens waren de reacties lovend.

Het is een Meditteraans restaurant, volgens het kaartje, dat komt neer op hoofdzakelijk Marrokaans/Noord Afrikaans met tajines, couscous, e.d. De kaart is uitgebreid en omdat het moeilijk kiezen was de voorgerecht keuze de Mezze schotel, toen het hoofdgerecht nog. Gelukkig zagen we toen dat er ook een Mediterraanse tafel was met datzelfde voorgerecht, daar gingen we dus voor.

Het voorgerecht was dus de Mezzeschotel. Je krijgt dan een groot blad met allemaal kleine schaaltjes er op. De gerechtjes waren: 2 lamsworstjes (merguez), lekker pittig en smakelijk; een schaaltje hummus, lekker met brood; een schaaltje auberginepuree, heerlijk met veel knoflook; 2 koftes met tomaat-pompoensaus, lekker gekruid en lekkere saus; komkommer/ui/koriander salade, lekker fris; geroosterde groenten, fijngesneden met tomaatachtige saus; kipfilet met Medina kruiden, lekker; couscous met kruiden, deze vond ik het minst, beetje flauw; en een schaaltje met yoghurt-mint saus. Hierbij kreeg je lekker brood.

Eigenlijk was dat bijna een hoofdgerecht, een paar kleine gerechtjes erbij en je hebt genoeg.

Toch kwam het hoofdgerecht nog ;-) We waren erg benieuwd wat het zou zijn.

Er werden 2 flinke borden gebracht. Op het eerste bord lag een Dorade gevuld met knoflook, koriander, ui enzo en die was ZOOOOOO lekker. De lekkerste gehele vis die ik ooit had! Volgende keer gewoon dat als hoofdgerecht. Op het andere bord lagen 2 spiezen met lamsvlees, deze waren ook super, lekker mals vlees, erg vers, het had niet die sterke lamssmaak die je wel eens hebt. Het was lekker gemarineerd maar het was niet super kruidig ofzo.

Op dat bord lag ook nog een gevuld kuiken met pruimen, rijst en groenten. Dit was naar mijn smaak wat zoetig maar de kip was heerlijk.

Als bijgerechten hadden we een schaaltje geraspte wortel met sinasappel, een salade, wat aardappeltjes en gegrillde groenten.

We hebben erg lekker gegeten op een leuke manier. De eigenaar was een jonge aardige man die erg enthousiast was over eten en drinken. Volgens mij komt het wel goed met Medina, mensen gaan er gericht naar toe volgens de eigenaar.

Wij komen er zeker nog eens terug!
Social
 
Door Marco
Datum In 2-6-2005
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE