Locanda Il Principe

Soort Restaurants
Naam Locanda Il Principe
Straat Prins Hendrikstraat 11
Postcode 6828GN
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4453121
Fax
Email
Informatie Vanavond hier gegeten. Ik was een erg benieuwd, zeker gezien de wisselende reacties op Iens.

Het restaurant zit in een mooie straat in het Spijkerkwartier, dit kan heel leuk buurtje worden met dit soort restaurants. Vlakbij zit Look en de Blauwe Hoek.

Binnen ziet het er uit als een eetcafe, niet chique maar wel heel gezellig met een lange bar over bijna heel de lengte. Wij krijgen een tafeltje achterin, leuk zitten daar.

We krijgen snel een kaart en een drankje. De kaart is simpel, ca. 3 gerechten per gang met vaste prijzen. € 6,50 voor een antipasti, € 5,50 - € 9,50 voor een halve of hele primi (pasta) en € 16,50 voor een secondi (vlees of vis), daarnaast nog de bijgerechten (€ 2,50) en nagerechten.

Onze keus valt op de parmaham met balsamico en de schorsenerensoep met truffel als antipasti, tagliatelli met bolognaise en linguini met vongole als primi.

De parmaham met balsamico is super, lekker met rucola en pijnboompitjes met het brood en wat olie een heerlijk voorgerecht. Alice heeft de soep en deze smaakt ook erg goed met de truffelolie erin, had van mij iets uitgesprokener mogen zijn.

Toen de pastas, de bolognaise met tagliatelli was erg lekker, lekkere zoete tomaten met gehakt, niet vet zoals vaak het geval is. De linguine met vongole was qua smaak lekkerder, veel knoflook, maar door de niet zo goed schoongemaakte vongole wat zanderig en dat vind ik niet lekker. Dat hoeft volgens mij ook niet, jammer.

Als hoofdgerecht had ik de ribeye daarbij als contorni een salade en aardappels uit de oven. Dit was lekker al had er van mij een sausje ofzo bij gemogen, zo was het iets te simpel. Het vlees was wel erg goed.

Alice had de kabeljauw met een tomatensaus, gekookte roseval aardappels en boerenkool met knoflook. Toppertje vond ze en ik vond het ook lekker.

Goed gegeten en toen nog een latte na. Ruim gegeten, zo 3 gangen is net wat te veel voor ons, minder contorni de volgende keer. Want een volgende keer gaat er komen. Aanwinst voor Arnhem!

De commentaren op Iens kan ik niet beamen, de timing van de gerechten was perfect en de smaak van de gerechten ook, zeker voor die prijs!
Social
 
Door Marco
Datum In 27-2-2010
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE