La Rusticana

Soort Restaurants
Naam La Rusticana
Straat Bakkerstraat
Postcode 6811EJ
Plaats Arnhem
Telefoon 026-3515607
Fax
Email info@rusticana.nl
Informatie Lekkere dingen in dit restaurant. Ik vond alleen de prijs-kwaliteitverhouding niet goed. De prijzen waren te hoog voor het gebodene.

Er zijn 2 delen, een trattoria waar je pizza's en zo kunt krijgen (zijn waarschijnlijk erg goed). En een wat 'sjieker' deel voor een wat rustiger avond. Wij hadden in dat laatste deel gegeten en het was erg lekker, behalve dan dat de prijzen toch wel erg hoog zijn. Ik had zelf een tournedos a la chef, wat neer kwam op een flinke tournedos gegratineerd met mozzarella en pancetta met een truffelsaus. Erg lekker, de saus was heerlijk, je kon echt de truffel proeven, het vlees lekker mals en perfect gebakken. Ik miste vooral het garnituur, we kregen er wat gebakken aardappels bij en op je bord een stukje broccoli en venkel. Het was wel genoeg maar ik vind een frisse salade en wat groenten er wel lekker bij.

Linda had als hoofdgerecht Parelhoen filet met truffelsaus, erg lekker op een bedje van tagliatelle.

Alice en Michel hadden de 3 soorten pasta als hoofdgerecht, ook erg lekker. Vooral de tagliatelle met paddestoelen. Verder hadden ze penne met tomatensaus gekregen (hopelijk dezelfde als op de pizza! dan erg lekker!) en tortelline met pesto room en kaas.

Als voorgerecht hadden Linda en ik de 3 soorten, wat neerkwam op terrine van zalm, carpaccio en vitello tonnato, erg lekker alledrie! Alice en Michel hadden de gebakken champignons, ook erg lekker. Toch eens een kookcursus gaan volgen om zo'n saus te kunne. maken.

Al met al lekker gegeten voor iets te veel geld en ik vond het jammer dat er geen garnituur bij zat, zo'n frisse salade enzo vind ik altijd erg lekker.

We gaan denk ik niet terug in het achterste deel maar de trattoria wil ik nog wel eens proberen!
Social
 
Door Marco Schellings
Datum In 4-11-2001
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Afgelopen vrijdag wilden we eigenlijk gaan eten bij Da Giulio maar omdat het kermis was in Arnhem en het waarschijnlijk teveel herrie was bij Da Giulio zijn we naar La Rusticana gegaan.

We hebben gegeten in het trattoria gedeelte.

Eerst kregen we wat platbrood met rozemarijn, zout en olie, lekker.

Als voorgerecht had ik de Carpaccio Degustazione, 4 kleine carpaccios te weten Hert met truffeldressing, super lekker, was bang voor de sterke hert smaak maar dat was dus niet het geval. Ook de rundvlees, normale, carpaccio vond ik erg lekker. De zalm en tonijn carpaccio vond ik wat minder. Wel mag de temperatuur van de carpaccio iets hoger zijn, nu was ie wat koud.

Alice had asperges met parmaham, dat was ook heel erg lekker, lekkerder dan met gekookte ham.

Beide voorgerechten waren erg groot en toen kwam het hoofdgerecht nog. Ik had de Tris Pasta, 3 soorten dus. Tagliatelle met paddestoelen, parmaham en truffelsaus, zoals de vorige keer, super. Daarbij nog Penne in tomatensaus, zo wil ik ook pastasaus leren maken en nog Tortellini met pesto roomsaus, ook die was lekker.

Alice had dezelfde tagliatelle als ik. De porties waren ruim en wij hebben dus niet alles op gekregen, altijd wel zonde.

De prijs valt wel mee maar het is niet heel goedkoop, wel stukken beter dan de meeste italiaanse restaurants.

Datum
Naam Marco
Reactie Afgelopen zondag hier geweest, we wilden eigenlijk alleen een pizzaatje nemen om die eens te proberen. We kregen de uitgebreide kaart en daarnaast de pizzakaart. Uiteindelijk hebben we hier erg lekker gegeten.

Ik nam als voorgerecht de pasta met truffelsaus, heel erg lekker! Met veel gebakken paddestoelen, parmezaanse kaas en gebakken parmaham in een wat romige saus. Alice had de soep van de dag, Broccolisoep en daar was ik niet zo kapot van maar Alice vond hem erg lekker. Als hoofdgerecht nam Alice hetzelfde pastagerecht en ik de pizza Margharita met knoflook en pikant gemaakt. Ja hoor eindelijk de goede pizza! Alleen had ik het idee dat ie even heeft staan wachten omdat de bodem als wat zacht was. Wat mij betreft zou er iets minder saus op mogen om de bodem wat krokanter te houden maar de smaak van de saus was super!!!

Zeker nog een keertje terug in het trattoria deel om een lekker pastagerecht en pizzaatje te eten.