Kwong Chow

Soort Restaurants
Naam Kwong Chow
Straat Steenstraat 83D
Postcode
Plaats Arnhem
Telefoon
Fax
Email
Informatie Beste Chinees-Indisch restaurant, verassende gerechten. Echt een aanrader!!
Social
 
Door knet
Datum In 22-2-2005
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Nog eens hier geweest en nu samen met Rob en gezin en wij dus met Rosalie erbij.

We waren er om 16 uur, achteraf precies op tijd. Later werd het echt steeds drukker, grappig is dat er heel veel Nederlandse afhalers waren en degenen die bleven eten waren allemaal chinezen.

Wij gingen dus voor de Dim Sum. Natuurlijk de pekingeend, siu mai (garnaal en varkensvlees), ha kau (garnaal), chinese loempias, mini loempias, kreeftpasteitjes, St. Jacobsmossel.

Voor de kinderen nog wat bami. Alles was erg lekker, uitschieters de kreeftpasteitjes en peking eend.

De manier van bestellen is niet chinees (denk ik), wij bestelden dus in 2 rondes en dat is geloof ik niet wat ze gewend zijn gezien de reactie van de ober. De bediening of ambience is niet waarom je hier komt ;-).

Lekker gegeten, toch eens ook de normale hoofdgerechten gaan proberen want op al die tafels om ons heen zag dat er heel lekker uit!

Datum
Naam Dewi Wanders
Reactie Ik eet regelmatig bij Kwong Chow in Arnhem en ben altijd meer dan tevreden over de vriendelijke bediening, het lekkere eten en de rustige sfeer. Als je dan iets wil bestellen, kijk dan achter in het menu naar de gele bladzijdes. Daar staan de heerlijkste Kantonese gerechten. Gegarandeerd lekker. Kwong Chow, een heerlijke lunch of smakelijk diner.

Datum
Naam Marco
Reactie Eindelijk is het er van gekomen om hier te gaan Dim Summen. Donderdag 23-11-2005 samen met 3 collega's hier geluncht.

Als je binnenkomt is het een gewone, normale afhaal chinees, gelukkig wist ik dat het niet zo hoeft te zijn ;-) Wij kwamen voor de Dim Sum. Heel simpel gezegd is Dim Sum de Chinese variant voor Tapas, allemaal kleine gerechtjes dus die je deelt.

Ik had al veel gelezen over de Pekingeend met pannenkoekjes, dat moesten we dus zeker proberen.

De eerste ronde werd dus Siu Mai, garnaal en varkensvlees in deeg, de beste die ik ooit had. De pekingeend met pannenkoekjes, heerlijk, wat was dat lekker zeg! Zo'n pannenkoekje met komkommer en lenteui met chilisaus (de hoisinsaus vond ik niet zo lekker, Andor wel). Nog wat Ha Kau, deeg gevuld met garnaal, ook erg lekker. En als laatste wat gestoomde koteletjes, erg lekker maar wat gepiel met de botjes.

De tweede ronde: Pannenkoekjes gevuld met gehakt, dat was niet zo lekker met name door het erg zachte deeg. Gestoomd kalfsgehaktballetjes, dit was wel weer lekker, wel een beetje sponsachtig. En één van mijn favorieten van vandaag, gefrituurde Kreeft Wontons, stonden niet op de kaart maar kwam de ober zelf mee. Oh en ook nog
Gestoomde(?) oesters met zwarte bonensaus, al vraag ik me af of ze gestoomd waren, volgens mij was er gewoon warme saus op de oesters gelegd want de oester zelf was nog erg zacht en dat viel een beetje tegen, de saus was wel erg lekker.

En als laatste nog een herhaling van de lekkerste uit de vorige rondes: Siu Mai, Pekingeend en gefrituurde Kreeft Wontons.

Het lekkerste dim sum dat ik ooit had, jammer genoeg is het wat moeilijk bestellen omdat er niet veel uitleg bij is. Ik weet ook niet of ze mijn favoriet hebben: iets met St. Jacobsmossel, die in Amsterdam heeft dat wel.

Aanrader en vergeet zeker niet de pekingeend te bestellen, staat niet op de dimsum kaart maar hebben ze dus wel.