Het Amusement

Soort Restaurants
Naam Het Amusement
Straat Roermondsplein 35
Postcode 6811 JN
Plaats Arnhem
Telefoon 026-8481697
Fax
Email info@restaurant-amusement.nl
Informatie Restaurant van de winnares van Master Chef Nederland.
Social
 
Door Marco
Datum In 5-3-2012
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Uiteten in Arnhem is wat meer een uitdaging dan in Den Bosch, waar ik vandaan kom. Hopelijk is daar nu verandering in gekomen met de komst van 't Amusement. Het restaurant zit op de plek waar eerst restaurant Zicht zat aan het Roermondplein.

Van kennissen had ik gehoord dat het een goed restaurant was en wij wilden toch wel weer een keertje gaan en na het regelen van de oppas zouden we op een vrijdagavond gaan. Met de fiets waren wij er zo en de plek is niet geweldig, wel vlakbij de Rijnkade maar erg druk met auto's, gelukkig kun je weer parkeren op de Blauwe golven dus dat is dan wel weer makkelijk.

Het restaurant ziet er niet meer uit als Zicht en wat mij betreft ziet het er top uit, modern met zo op het oog erg makkelijke stoelen. Kleurrijk door aan de muren en plafonds kleur te gebruiken, glazen tafels met chrome poten en de al genoemde kuipstoelen.

We werden vriendelijk ontvangen en ons tafeltje had uitzicht op de keuken en daar zagen we Estee zelf ook rondlopen en haar ding doen. Ik vind het altijd leuk om wat mee te krijgen van de keuken dus vond het wel leuk, anderen kunnen het misschien storend vinden....
"
We kregen al snel wat te drinken en wat kleine, zelf gebakken, broodjes (met rozemarijn en ander kruiden) met olijfolie, boter en peper en daarnaast nog wat olijfjes en gerookte amandelen. Lekker om alvast te knabbelen. Lekkere broodjes zeg en top olijven!

Toen de kaart, we hadden natuurlijk al op de website gekeken maar de keus bleef moeilijk, te veel lekkere dingen op de kaart. De gerechten zijn volgens de bediening meer van het formaat tussengerecht, perfect wat mij betreft. Wij twijfelden tussen een verrassingsmenu of dus a la carte. Toch voor a la carte gekozen omdat ik dan liever ga voor een extra gerecht ipv dessert. Wat me nog opviel was dat hier eindelijk eens een redelijke prijs voor water gevraagd word, € 4,50 voor 0,75 l.

We gingen in eerste instantie voor 3 gerechten en zouden daarna verder kijken. Na het bestellen bleek er een foutje op de kaart te staan, de pompoensoep was er niet en in plaats daarvan was er de risotto met truffel en dat vond Alice geen straf ;-).

Het eerste gerecht was een stukje gebakken griet met stukje gerookte paling, pastinaak en kervel jus. Super gerecht, lekkere verse vis met lekker zachte stukjes gerookte paling met wat kerveljus en pastinaak. Ruim voldoende als tussengerecht, zuinig zijn ze in ieder geval niet! Heel lekker.

Alice kreeg dus de risotto met truffel. Nu ben ik geen expert of dit dus met verse truffel was of extract/olie oid de smaak was in ieder geval top en dit was denk ik de topper van deze avond. Lekkere risotto met wat kruimels olijf, paddestoelen en parmezaan. Echt een top gerecht!

Daarna kregen wel een favoriet gerecht van Estee zelf, een rol gevuld met krab en avocadocreme en daarop rauwe coquille, groene asperges en grapefruit. Ook dit weer een heerlijk gerechtje en weer ruim genoeg. Lekker fris door de coquille en wat voller door de avocado creme. Smullen geblazen!

Omdat de gerechten toch vrij ruim waren zou er geen 4e gang komen, misschien een lager tempo maar ik vond het wel prettig zo.

Wel dus nog de 3e gang. Voor mij een salade met buikspek, kreeft en biet met currymayonaise. Een wat druk bord met veel smaken, ook dit weer ruim genoeg.... Wat stukjes buikspek en een flink stuk kreefteschaar, sla en blokjes biet en bieten puree en wat zwarte curry mayonaise. Zoals ik zal zei, wat druk maar wel erg lekker. Het spek niet te vet en lekker op smaak en het zachte stuk kreeft maakt het af. Het geheel lauwwarm, top!

Alice kreeg de gebakken coquilles met linzen en appel in een bisque. Ook dit weer erg lekker.

Voor een toetje was geen plek meer en daarom gingen we voor koffie met macarons. Dit viel helaas tegen, de macarons zijn niet helemaal mijn smaak maar de koffie verkeerd vond ik gewoon niet goed. Hiervoor moeten ze misschien in de leer bij Babo. Misschien is eenl echt dessert dan toch een betere keus al vind ik wel dat ze in zo'n restaurant een goede koffie moeten kunnen maken!

Voor mij is dit een van de toppertjes in Arnhem, zeker als een 'normaal' restaurant, hiermee bedoel ik dus meer Frans/Mediterraans georienteerd.

Heerlijk gegeten in een mooi, gezellig restaurant met vriendelijke en prettig bediening.
Wat knabbels voorafGriet met gerookte paling, pastinaak en kerveljusRisotto met truffel, paddestoelen en kruim van olijf
Rol gevuld met krab en avocadocreme en belegd met coquillesSalade met buikspek, kreeft en smaakjes van biet en zwarte curryCoquilles met linzen en groene appel met bisque