Herbergh DOlde Marckt

Soort Restaurants
Naam Herbergh DOlde Marckt
Straat Markt 10
Postcode 7121CS
Plaats Aalten
Telefoon 0543-472951
Fax
Email info@herbergholdemarckt.nl/
Informatie Vanavond hebben we hier gegeten met de ouders van Alice.

Het restaurant heeft een leuk terras, maar omdat het niet zo warm meer is en het waarschijnlijk koeler zou worden besluiten we binnen te gaan zitten. Binnen ziet het er verzorgt uit en de tafels zijn mooi gedekt.

De kaart is best ruim en de prijzen zijn niet laag maar ook niet heel hoog. Wel hoger dan je zou verwachten, maar het is natuurlijk nog wel afwachten want misschien is het een 'pareltje' :-).

Na overleg besloten we met z'n allen het verrassingsmenu te nemen, 3 gangen want die met 4 gangen heeft een soep erbij en daar vind ik niet zoveel aan.

Het voorgerecht is een salade met een gedroogde ham uit Aalten zelf. Erg smakelijke salade met lekkere slasoorten als eikeblad, rucola en lollo rosso. Verder nog wat zaden en pitten, zongedroogde tomaatjes, scheuten en een lekkere mosterd dressing. Oh er kwam ook nog tomatenbrood bij met kruidencreme, dat had van mij gewoon brood mogen zijn.

Het hoofdgerecht was een combinatie van getrancheerde entrecote en een kleine ossehaas met calvadossaus en bulgur. Het vlees was erg mals en lekker, de saus ook lekker (alleen wat weinig) en de bulgur wat flauw maar met de saus kwam dat wel goed. Als bijgerechten zat er weer een lekkere salade bij, gebakken aardappels, frites en als warme groente en mengeling van boontjes: boter-, grove snij- en dunne boontjes.

Het nagerecht was een grand dessert van mango sorbetijs, wat verse bosvruchten (framboos, aardbei en andere bosbessen en vruchten) en een stukje pruimen bavarois, met wat geschaafde amandel. Lekker toetje, niet te klein en niet te groot met een lekkere frisheid zodat het niet te machtig werd.

Daarna nog een lekkere cappucino.

Lekker gegeten voor een redelijke prijs-kwaliteit, wat mij betreft net iets te duur, maar zeker geen spijt. De gerechten waren erg goed, alleen niet, hoe zullen we het zeggen, speciaal ofzo.

Daa
Social
 
Door Marco
Datum In 11-8-2007
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE