Eeterij de Dungense Brug

Soort Restaurants
Naam Eeterij de Dungense Brug
Straat Poeldonk 28
Postcode 5275 HP
Plaats Den Dungen
Telefoon 073 5941041
Fax 073 5941231
Email info@.eeterijdedungensebrug.nl
Informatie Omdat we een avondje uit gingen en we de kinderen daarom bij Opa gingen logeren hadden we ook de mogelijkheid om ergens te gaan eten. De keus viel uiteindelijk op Eeterij de Dungense Brug. Ik ken dit restaurant nog van vroeger toen we wel eens op zondagmiddag naar de Majorca bar gingen ;-).

Den Dungen is dus ook het plaatsje wat tegen Maaskantje aanligt. Bekend (Berucht) geworden door de filmpjes van New Kids. Het restaurant zelf ligt dus echt aan de Dungense Brug over de Zuid Willemsvaart.

De keus werd mede bepaald door mijn vader die hier positief over was, ook krijgt het restaurant een 9 van Iens.

Bij binnenkomst zien we een modern ingericht restaurant, comfortabele stoelen en strak ingericht. Ik vind het er leuk en gezellig uitzien. We worden vriendelijk uit onze jassen geholpen en mogen zelf een tafeltje uitzoeken. Op een maandag is het niet druk, er zijn nog 2 andere tafels bezet en later wordt het wat drukker.

De kaart is redelijk uitgebreid en er staan ook typische eetcafe gerechten op zoals de vlees trios, sate en spareribs. Ik heb hierdoor ook een beetje twijfels om mijn eigen keus te maken. Krijgen we echte gekookte gerechten of de pakjes van de Makro en Sligro. Daarom durf ik ook niet voor de brochette van gambas en coquilles te gaan. Misschien ongegrond.....

Uiteindelijk kies ik voor een gerecht niet op de kaart als voorgerecht. Het is een dag gerecht van salade van witte sashimi tonijn met een zoetige sojasaus en frisee sla.

We krijgen eerst wat brood met boter en een frisse tzatziki, 3 soorten brood: stokbrood, meergranen brood, focaccia. Lekker.

Alice kiest de huisgemarineerde gravad lachs met asperges en gember en wasabi.

De salade is erg smakelijk kersverse tonijn met een lekkere dressing en wat wasabi, de sla wat minder maar okay. Ik heb dan liever slablaadjes ipv frisee. vooral de zoetige dressing met de pittige wasabi was top.

De zalm van Alice is lekker, maar vrij eenvoudig. Het mag iets minder au naturel zijn van mij ;-).

Als hoofdgerecht kiezen we de asperges met ham en krieltjes. Dikke plakken lekkere ham, wat mosterdsaus, krieltjes en een klein kannetje gesmolten boter en een hardgekookt ei erbij. Op en top asperges, zeker met de mosterdaus erg lekker. Krijgt het toch wat meer bite dan alleen de gesmolten boter.

We krijgen erbij nog een ruim garnituur van witlof uit de oven, 3 soorten salade (kerriekool, fris zure courgette en koolsalade) ook nog een punt zakje frites en mayonaise. Wat ons betreft was het garnituur niet nodig, we hadden al voldoende aan alleen de asperges met krieltjes.

Na nemen we een cappucino en een latte machiatto, lekkere koffie.

Uiteindelijk zijn we 80 euro kwijt voor deze maaltijd. Niet heel goedkoop maar wel in verhouding met wat je krijgt. Met kids zou ik hier zo naar toe gaan, dan alleen voor een hoofdgerecht, zeker met het garnituur heb je dan ruim voldoende gegeten.

Lekker gegeten in een fijn eetcafe.
Social
 
Door Marco
Datum In 30-4-2013
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE