De Plak

Soort Restaurants
Naam De Plak
Straat Bloemerstraat 90
Postcode 6511 EM
Plaats Nijmegen
Telefoon 024-3222757
Fax
Email info@cafedeplak.nl
Informatie Gisteren ben ik hier gaan eten met een collega. De Plak staat bekend als 'het' Eetcafe in Nijmegen. Ik was dus erg benieuwd. Natuurlijk van te voren op de site gekeken en dat zag er okay uit.

Toen we binnenkwamen was het aardig druk en een tafeltje zou 20 minuten duren. Aan de bar eten kon ook en zou sneller gaan, daar gingen we dus voor.

Op een groot schoolbord staan de week gerechten, deze week was dat griekse makreel met persillade en lamskoteletjes met muntsaus. Aardappel gerecht waren mediterraanse. Ook nog een toetje van kruidkoek met ijs. Volgens Marcel was het vegetarisch gerecht kaasgehakt een aanrader, daar ging Marcel dus voor. Ik als carnivoor wilde toch graag vis of vlees. Oh de vlees en vis gerechten zijn wel biologisch dus daar hoef je het niet voor te laten.

Mijn keus viel op een biefstukje met kruidenboter, Marcel vertelde dat de bijgerechten al de moeite waard zijn. Ik was erg benieuwd! Je mag zelf kiezen uit rijst, frites of het weekaardappelgerecht.

De gerechten kwamen erg snel wat ik geen straf vind. Een flink bord vol: biefstukje mooi medium, sla met een zoetige dressing, bulghur salade en indische boontjes met dus apart nog een schaaltje mediterraanse aardappels met olijven en zongedroogde tomaatjes.

Het was gewoon super in het kort. Gedetailleerd: de biefstuk was lekker mals en goed gebakken met de kruidenboter apart. De boontjes waren lekker op smaak, een stuk beter dan normaal gekookte. De 2 salades heerlijk fris en de aardappels waren ook lekker, de tomaatjes wel wat sterk van smaak, halfgedroogd was lekkerder denk ik.

Marcel had dus het kaasgehakt met frites. De frites was ook erg lekker, lekker krokant! Het kaasgehakt was ook erg lekker, lekker gekruide kaas in een krokant jasje.

Daarna nog een toetje. Ik ging voor de huisgemaakte chocoladesaus (met ijs en slagroom), echt de lekkerste chocolade saus in heel lange tijd, Ghirardeli was de laatste keer. Het was een soort sundae, warme chocoladesaus met ijs en slagroom.

Echt heel erg lekker gegeten en dan de prijs, we waren 20 euro per persoon kwijt, inclusief drinken (geen wijn).

Toppertje!!!!
Social
 
Door Marco
Datum In 23-10-2009
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE