Da Vinci

Soort Restaurants
Naam Da Vinci
Straat Havenstraat 27
Postcode 6051 CS
Plaats Maasbracht
Telefoon 0475-465979
Fax 0475-466611
Email info@restaurantdavinci.nl
Informatie Het 2 sterren restaurant Da Vinci, daar mocht ik naar toe voor mijn werk. Voor het PD traject zouden we Margot Reuten interviewen over professionaliteit. Het is natuurlijk geen straf om dat met een chef te doen van zo'n restaurant. Over het interview zelf zal ik niet te veel vertellen, hier wil het vooral over het restaurant en mijn ervaring ervan vertellen.

Het restaurant zit vlak aan het water in een modern pand dat erg ruim is. Ik dacht eerst hoeveel tafels staan daar wel niet maar dat blijkt bij binnenkomst mee te vallen. Ik vind het een erg mooi restaurant met genoeg ruimte en flink wat apperetif ruimte met makkelijke banken en stoelen. We werden vriendelijk ontvangen en zeker niet stijf. Voelde me eigenlijk wel op mijn gemak en dat heb ik wel eens anders gehad.

Na ons erg fijne gesprek met Margot kregen we eerst een bordje met amuses, 'snoepjes', wat een genot zeg!! Wat zoete en hartige mini hapjes. Erg mooi gemaakt en erg lekker en apart.

Wat me vooral opviel toen we aan tafel gingen was dat het personeel zo vriendelijk en hartelijk is. Ben wel eens in andere luxe restaurants geweest maar daar voelde ik me dan niet helemaal op mijn plek. Hier was dat niet het geval, erg aardig personeel en helemaal niet stijf. Vooral het limburgse accent vind ik een mega plus, dat geeft mij toch een warmer gevoel.

Eerst nog een amuse van aspergesoep, heerlijke soep met kleine stukjes asperge. Erbij kregen we ook nog een kaas kletskop en een broodje. Het brood bleef aangevuld worden tijdens de maaltijd, lekker dus.

Het voorgerecht was blue fin tonijn met peper en een langoustine met japanse saus (teriyaki ofzo). Super tonijn, zo hoort ie!! Ook de langoustines waren perfect met de lekkere saus erbij.

Het hoofdgerecht was een stukje tarbot met hollandaise saus, asperges, spinazie, morielles en wat aardappelpuree. Echt super vis met lekkere saus en asperges.

Wat heb ik lekker gegeten zeg!! Margot kwam nog even langs om te vragen hoe het was geweest. Ze is een erg enthousiaste persoon die niet alleen in de keuken staat en graag de gasten ziet, erg leuk!

Na het eten mochten we nog even de keuken in en daar werden we heel vriendelijk rondgeleid door de Sous Chef. Erg aardige jongeman die enthousiast alles vertelde.

Ik ben erg onder de indruk van dit restaurant, niet alleen het eten maar juist de ervaring met personeel enzo. Hier moeten Alice en ik een keertje heen om samen te eten!

Op naar de 3 sterren!
Social
 
Door Marco
Datum In 22-4-2009
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE