Da Pizza

Soort Restaurants
Naam Da Pizza
Straat Mariënburgstraat 2
Postcode 6811CS
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4424895
Fax
Email info@dapizza.nl
Informatie Lijkt me een leuk tentje, zoals ik het lees, de ECHTE pizza. De kaart ziet er in ieder geval goed uit!
Social
 
Door Marco
Datum In 2-11-2012
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Op de plek waar eerst Monas zat en later nog wat anders is sinds kort Da Pizza gevestigd. Dit restaurant claimt de "Napolitaanse" pizza te bereiden. Dat zou dus een dunne pizza moeten zijn met een top tomatensaus en lekkere kaas op een perfecte bodem die nog krokant is als je hem aan het eten bent.

Dat wil ik wel eens proberen.... Ik ken alleen lekkere pizzas van vroeger in Den Bosch bij Toarmina, een goddelijke tomatensaus waarbij je de saus gemengd met kaas en oregano van de pizza lepelde ;-). Verder in Italie op de camping, top pizza met truffel!

We schuiven op zaterdag rond 17.15 aan. Het is erg leuk ingericht. Jammer dat er geen kinderstoel beschikbaar is, wel een pizza bambino. Minpuntje.

Op de kaart staan een paar borrelhapjes zoals risotto kroketjes, pizza bianco, olijven. Als voorgerecht calamiri, gefrituurde zeevruchten, vitello tonato. En dan de pizza's, een ruime keus van pizza met pesto (zonder tomatensaus), marinaro (zonder kaas), met san daniele ham en rucola.

Verder nog wat pastas, spaghetti met een saus zoals pesto, amitriciana, peperoni.

Wij houden het bij pizza's en een calamari fritto als voorgerecht.

De keus voor de pizza valt op Pizza con Salsiccia, tomaten, kaas, basilicum en worst met tijm. De andere pizza is die met San Danielle ham en rucola, voor de kids de pizza bambino, een margarita dus.

De pizza's komen vrij vlot op tafel, de bambinos in de vorm van een konijntje. De bodem is top en de tomatensaus ook. Op de pizza met worst geeft de worst nog een extra smaakje af een toppertje wat mij betreft. Natuurlijk delen we de pizzas en de pizza met san danielle ham is ook al zo lekker, top ham en niet te zuinig, perfecte combinatie met de rucola.

De bambinos zijn ook goed, al zijn de 'oren' een beetje verbrand. Rosalie smult er goed van, Florian, ach die speelt er wat mee ;-).

De calamari zijn wat minder, wat veel deeg al is de inktvis niet taai, wat minder deeg en ik zou het opnieuw doen nu lijkt dat dus wat te veel op een deegbal.

Conclusie, top pizza met top bodem, je kunt deze pizza dus vrij goed met je handen eten omdat de bodem stevig blijft.

Voor de prijs hoef je het niet te laten, de duurste pizza is 13,50, pastas 9,50 en de duurste voorgerechten ook.

Aanwinst voor Arnhem, zo kan het dus ook met pizza's!~

In het voorjaar gaan we naar Rome en dan kan ik het eens echt gaan meemaken.