Coquille

Soort Restaurants
Naam Coquille
Straat Markt 34-36
Postcode
Plaats Den Bosch
Telefoon 073-6911695
Fax
Email info@coquille.nl
Informatie Gisteren hebben Alice en ik hier geluncht. We waren erg benieuwd wat het zou worden. Van te voren op de site gekeken wat er allemaal op de menukaart stond en dat beloofde veel!!

Binnen ziet het er erg strak uit wat ik zelf wel mooi vind. We krijgen vlot de kaart en wat te drinken plus wat kleine hapjes: Wasabi balletjes, olijven en wat empeh. Er is ook een dagelijks lunchmenu en dat klinkt er goed, daar gaan we dus voor.

De kaart voor de lunch is hetzelfde als voor het diner, dat is eigenlijk wel jammer. Op de site van RTL4 (dit is het restaurant van Mijn tent is Top) staat nog wel een brasserie kaart met kleinere gerechten die geschikt zijn voor de lunch.

Na het bestellen krijgen we wat olijfolie, boter, zout en broodjes erg lekkere olie en brood!

En dan krijgen we erg vlot het voorgerecht, wat dungesneden coquilles zijn met een gegrillde langoustine en een dressing van langoustine jus oid met een puree van zoete ui. Echt super!!! Het gerecht is lauw wat erg goed past en de warme langoustine en de coquille schijfjes. Echt heerlijk, ik lik m'n bord nog net niet af ;-).

Daarna krijgen we het hoofdgerecht wat gegrillde grietfilet is met een creme van wortel en nog en creme van iets met truffel. De vis ligt op gebakken paddestoelen en andere groentjes. De saus is een kalfsjus. Ook dit weer super, nu heb ik wat brood bewaard dus de laatste druppels worden met het brood opgepikt ;-).

Als nagerecht kun je kiezen uit een dessert, kaas of koffie. Ik ga voor de kaas wat een koemelkse roomkaas is, een trappiste kaas en een blauwe kaas. De eerste 2 vond ik erg lekker maar de blauwe is toch niets voor mij. Bij de kaas krijg je wat vijgencompote en -brood.

Alice is ook erg tevreden over haar toetje.

Erg lekker gegeten. Wij komen zeker nog eens terug voor een diner! Enige minpuntje is de ontbrekende lunchkaart.
Social
 
Door Marco
Datum In 9-12-2007
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Weer eens terug naar Coquille. Rosalie ging logeren bij Opa en Oma en wij dus weer lunchen bij Coquille.

Het was nu een stuk minder druk dan de vorige keer, de recessie?

Nog steeds is er niet een aparte lunch kaart, alleen een lunchmenu, verder is het de normale kaart die voor het diner geldt.

Wij gaan weer voor het lunch menu. Na onze keus krijgen we eerst een amuse van snel gerookte zalm, heel leuk onder een glazen stolp een stukje zalm aan een prikker. Dan een creme van bloemkool in een eitje. En een lepeltje met een 'shot' van biet en nog wat. Leuke gerechtjes!!

Dan het menu, deze keer bestaat het uit: tartaar van coquille, gelei van oester met wat bloemblaadjes, yoghurt. Dan het hoofdgerecht wat kabeljauw op de huid gebakken met kalfswang en de jus daarvan, erbij nog wat puree en creme van aardpeer, snijbonen. Als nagerecht neemt Alice het toetje, ik ga voor de koffie verkeerd met snoepjes. Het toetje van Alice duurt best lang en we krijgen eerst nog wat anders, toen had ik mijn koffie al op. Daarna het toetje en voor het wachten krijg ik nog een koffie verkeerd, goede service dus.

Lekker gegeten maar als ik eerlijk ben weet ik eigenlijk niet wat ik lekkerder vind: bij een goede toko of hier...... ach de afwisseling maakt beide natuurlijk leuk!