Burgermeester

Soort Lunch- en eetcafés
Naam Burgermeester
Straat Albert Cuypstraat 48
Postcode 1072 CV
Plaats Amsterdam
Telefoon 0206709339
Fax
Email mail@burgermeester.eu
Informatie Een tijdje terug zag ik in een krant, Volkskrant ofzo, een artikel over deze hamburgertent. Toen dacht ik al, "Hé, daar wil ik wel eens wat gaan proeven.". Nog weer wat later zag ik ook nog een artikel in een of ander glossy........ hmmmm toch echt eens gaan proberen.

Daarom dus bij onze eerst volgende keer naar Amsterdam daar gaan lunchen. Yep een poging gewaagd ergens in december ofzo maar toen konden we het niet vinden en we hadden geen zin om weer helemaal terug te lopen. Daarom dus afgelopen zaterdag opnieuw een poging, nu wel even het adres onthouden ;-).

Het is een kleine zaak die ze geprobeerd hebben om op een diner te laten lijken. Er zijn zo'n 4 zitjes en bij goed weer buiten ook nog wat kleine tafels. Wij waren op tijd en konden rustig gaan zitten. Toen we binnen waren kwam er een grote groep bij die buiten gingen zitten. Het zit er dus snel vol.

Je besteld er eerst wat en gaat dan zitten. Van te voren had ik al bedacht dat ik voor het trio mini burgertjes zou gaan, Alice ook. De keus viel op de maandburger, wilde zalm, lamsoren, tuinkers en citroenmayo, dan de tonijnburger met venkelsalade en kervelmayo en als laatste de biefburger royaal met truffelei, pancetta (bij ons vervangen door chorizo). Als bijgerecht namen we nog een salade met parmezaan en rucola en een gepofte aardappel met lenteui. Alice had bijna hetzelfde en had alleen een risottoburger met rode pesto, rucola en parmezaan.

En hoe was het? Nou echt geweldige hamburgers. Alle drie waren ze super lekker en het mooiste was nog dat ik helemaal niet het idee had dat ik nu ongezond bezig was! Zeker bij de visburgers niet. De bijgerechten waren iets minder, de salade had een erg zure dressing en bij de aardappel had wat zout gemogen.

Heerlijke burgers dus, zeker een aanrader. Volgende keer met Rosalie proberen.
Social
 
Door Marco
Datum In 31-8-2009
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Gert
Reactie Heb er ook wel eens een prima burger gegeten - jaartje geleden.
Hier een artikel in het parool over de burgermeester:
www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/253905/2009/07/16/Sappige-en-verantwoorde-burgers-bij-Burgemeester.dhtml

of (korte link naar hetzelfde artikel)
tinyurl.com/burgermeester