Brasserij de Boerderij

Soort Restaurants
Naam Brasserij de Boerderij
Straat Parkweg 2,
Postcode 6815 DJ
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4424396
Fax
Email info@brasseriedeboerderij.nl
Informatie Vanavond gaan we hier eten voor ons 10 jarig jubileum. De kaart belooft veel goeds!
Social
 
Door Marco
Datum In 27-6-2009
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Afgelopen zaterdag zijn we hier dus gaan eten voor ons 10 jarig jubileum.

Tijdens het hardlopen kom ik hier regelmatig langs als ik de route door Sonsbeek neem. Het restaurant ligt op een mooie lokatie en ziet er van buiten leuk uit.

Bij aankomst was het effe zoeken naar de ingang, die zit dus aan de achterkant en daar zagen we dat er achter dus ook nog een groot terras is aan het water. Dat ziet er echt heel mooi uit! Hier gaan we nog eens lunchen met lekker weer, al zal het wel vol zijn dan ;-).

We gingen binnen zitten en daar ziet het er ook allemaal erg mooi uit. Het is een erg mooi restaurant!

De kaart en het drankje zijn er snel en ook een snel hapje van olijfjes en rijstcrackers. De kaart is redelijk uitgebreid met verschillende voorgerechten, soepen, tussengerechten en hoofdgerechten. Buiten de kaart om hebben ze 2 soorten dagverse vis.

Onze keus valt als voorgerecht op de schotel van voorgerechten voor 2 personen. Als hoofdgerecht neem ik de rundersukade met gamba's en Alice neemt de zeeduivel. Helaas werd bij de vis niet vertelt hoe die klaargemaakt zou worden, dat vind ik een minpuntje.

Na de bestelling kregen we nog een amuse van watermeloensoep met grijze garnaaltjes met basilicum, dat was niet echt mijn smaak en Alice vond het ook niet bijzonder.

Na eventjes wachten kwam het voorgerecht een gigantisch bord met de verschillende hapjes/gerechtjes. Het zag er echt geweldig uit!!! Heerlijk! Wat lag er allemaal op.......... parmaham (lekker maar niet zo bijzonder), kreeft met sherrydressing (top!!), oester met limoen (super), haringtartaar (super, beste 'zure' haring ooit), op de huid gebakken vis met coquilles (lekker), rundertartaar (da's goede filet ;-)), kaaskrullen met vijgenstroop (lekker zo kaas), dun gesneden kalfsribeye (niets bijzonders), salade (meer dressing aub) dit alles geserveerd met brood en olie en zout, graag iets meer brood de volgende keer.

Het voorgerecht was dus toppie alleen had er van mij iets meer brood bij gemogen.

Toen kwam het hoofdgerecht, de borden zagen er prachtig uit. Op mijn bord dus een torentje van de sukade met aan een prikker de gamba's en eromheen gebakken paddestoelen, snijboontjes, saus en een appelwortelpuree (denk ik). Het gerecht was lekker maar niet zo bijzonder, heb al vaker sukade gehad maar miste er wat in, ook de saus was wat gewoontjes. Eerlijk gezegd vond ik de gamba's er niet bij passen, ik had dus gehoopt op iets wat het samen zou brengen. Lekker dus maar wat gewoontjes.

Alice was zeer te spreken over haar vis, een flink stuk mooi gebakken zeeduivel. Heb er een klein hapje van gehad en het smaakte goed, volgens mij een saffraansaus. Verder bijna hetzelfde op haar bord alleen geen paddestoelen en snijbonen, maar zeekraal.

Het garnituur bestond verder uit grove frites en een salade met nu genoeg dressing.

Daarna wilde Alice nog graag een nagerecht, ik had al genoeg en wilde wel een koffie. Daar ging iets mis, na de keuze kwam het gerecht maar niet en ook de koffie dus niet. Na een tijdje ging er een licht op bij de bediening en die kwamen nog eventjes vertellen dat ze het vergeten waren. Dat deed het meisje op een hele leuke manier dus wat dat betreft was het vergeven en als excuus kregen we de koffies van het huis.

Alice genoot van haar Creme Brulee en ik van wat chocolaatjes.

Leuk restaurant, mogen iets uitgesprokenere gerechten zijn, zeker voor de prijs want het zijn geen 'brasserie' prijzen ;-). Voor de lunch komen we zeker eens terug, voor diner misschien. Ze hebben iedere eerste avond van de maand een proeverij diner om de nieuwe kaart te testen en dat lijkt me heel erg leuk!

Oh een ander minpuntje voor het restaurant was dat er een feest gaande was waar je af en toe best wat geluidsoverlast van had, misschien stond de muziek daarom wat hard in het restaurant ;-).