Brasserie Diehl

Soort Restaurants
Naam Brasserie Diehl
Straat Willemsplein 46
Postcode 6811KD
Plaats Arnhem
Telefoon 026-8200360
Fax
Email info@caferestaurantdiehl.nl
Informatie Op een donderdagavond zijn we hier met z'n tweetjes gaan eten. Het restaurant was me al een paar keer opgevallen en ik had het op mijn lijstje gezet van restaurants in Arnhem waar ik nog wel een keer wilde eten. Toen we dus de kans kregen om te gaan eten ergens was de keus snel gemaakt. De website ziet er goed uit en het menu was uitnodigend (al klopte het niet met wat er die avond was).

In het gebouw was eerst een bang gevestigd en daarna een grote meubel/kunst winkel, nu dus Diehl. In de kelder vind nog de kluis, verder is de kelder ook een leuke plek voor kids om wat te kunnen spelen (als dat de bedoeling is, je kunt er in ieder geval gewoon in).

Het restaurant is vrij groot, al lijkt het er op dat het eetgedeelte wat apart is. In ieder geval het ziet er leuk uit en ondanks de grootte toch erg leuk.

We worden vriendelijk ontvangen en krijgen een mooi plekje bij het raam. Als hapje krijgen we een bakje met lekkere olijven en een stokbroodje met tonijn salade. Lekker.

De kaart heeft zijn klassiekers, helaas niet meer helemaal up to date met wat er op de site staat (ik had graag de zacht gegaarde coquille gehad!). Naast de kaart zijn er de week specialiteiten die op een bord hangen, 2 vis, 2 vlees en 2 vegetarisch. Verder kun je kiezen uit een verrassingsmenu en als je een voorgerecht en hoofdgerecht besteld krijg je een nagerecht er gratis bij.

Wij kiezen uiteindelijk allebei voor de bouillabaise als voorgerecht, geserveerd met stokbrood en rouille. De soep is gevuld met scheermesjes en andere schelpen. De smaak is goed de temperatuur mag van mij omhoog, van mij mag soep heet zijn. De rouille en het stokbrood zijn er lekker bij. Al met al okay, maar niet zoals ik de bouillabaise uit Frankrijk ken, die is een stuk dikker en gevulder.

Als hoofdgerecht gaat Alice voor de sliptong met tagliatelle en kerrie en wortel. Ze is er tevreden mee, ik proef en de smaak is goed. Veel knoflook volgens mij, lekker wat mij betreft. Mooi gerecht, wat weinig saus.

Ik ga voor de ribeye met oppendoezer, snijbonen en bbq jus. Lekker vlees met lekkere saus, alleen ook hier wat weinig saus!

Beide gerechten zijn eigenlijk volledig, groenten, iets van aardappel of pasta. Je zou zeggen klaar, maar we krijgen er ook nog een salade bij en frietjes. Wat ons betreft niet echt nodig.

Omdat de porties wat ons betreft ruim genoeg zijn was er wat minder ruimte voor een nagerecht. We gaan dus alleen voor een lekkere Latte Macchiato en Cappucino (decaf), lekker!

Lekker gegeten, voor een goede prijs (76 euro). We komen terug, lunch lijkt me ook wel wat.
Social
 
Door Marco
Datum In 21-3-2014
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE