Brasserie de Missionaris

Soort Restaurants
Naam Brasserie de Missionaris
Straat Dorpstraat 71
Postcode 6931 BE
Plaats Westervoort
Telefoon 026 3118208
Fax
Email info@brasseriedemissionaris.nl
Informatie Leuk restaurant in Westervoort.
Social
 
Door Marco
Datum In 22-3-2013
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Voor weer eens een etentje is de keus gevallen op Brasserie de Missionaris. Dit restaurant zit in Westervoort en een collega was er heel erg enthousiast over, "Sterrenkwaliteit voor een zeer schappelijke prijs!" was zijn commentaar.

Na op vrijdag gereserveerd te hebben voor de zaterdag erna kwamen wij er om 18.30 aan. Op de site staat dat er ruim voldoende parkeer gelegenheid is rond het pand. Normaal gesproken zal dat ook wel zo zijn, tenminste zo ziet het er uit. Maar nu in ieder geval niet, iemand is zelfs het parkeren aan het regelen. Wij worden ergens neergezet en dat is voor nu het belangrijkst. In ieder geval nog heel dicht bij de ingang, wel zo fijn in de ijzige kou! Later blijkt dat de parkeerplekken gedeeld worden met het partycentrum dat in hetzelfde gebouw zit en er is dus een groot bruiloftsfeest gaande. Daar hebben we verder praktisch geen last van gehad.

Bij binnenkomst mogen we zelf onze jassen ophangen en worden we naar ons tafeltje gebracht. Het restaurant is verdeeld in 3 ruimtes zo te zien, het ziet er gezellig uit en de stoelen zijn comfortabel. De indeling is lekker ruim en je hebt zeker niet het gevoel bij je buren op schoot te zitten, wel zo fijn.

We krijg snel wat te drinken en ook de kaart is vrij snel aanwezig. De kaart is verdeeld in een kaart voor het keuzemenu, dan voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en wijnen e.d. Ergens op de pagina's voor voor- en hoofdgerechten staan ook nog keuzes voor een culinari verrassingsmenu (3, 4 of 5 gangen) en apart nog een "Reis door de keuken" menu van 5 gangen. De prijzen zijn zeer zeker schappelijk. Het keuzemenu (3 keuzen per gang) is € 24,90 voor 3 gangen en € 26,90 voor 4 gangen. Losse voorgerechten zijn rond de € 10,- en hoofdgerechten klein voor cas € 16,- en groot € 23,-. Kijk zelf op de site voor actuele gerechten en prijzen. Wij gaan uiteindelijk voor het 5-gangen "Reis door de keuken" menu, daarbij kun je nog een bijpassend wijnarrangement nemen van € 15,-. Ook dat zeker niet duur. Blijft natuurlijk de vraag naar de kwaliteit.

Terwijl we de kaart aan het bekijken zijn krijgen we wat brood met tapenade, een soort ailoli en plakjes metworst. Altijd lekker om mee te beginnen. Lekker vers brood en de ailoli is lekker, de tapenade twijfelen we over is het een soort pesto? En de worst gewoon lekker.

Na onze keuze wordt ons gevraagd of we specifieke wensen hebben en wordt ook gezegd dat het menu normaal gesproken uit 2 vis, 2 vlees en een nagerecht bevat. Wat ons betreft de perfecte balans. Hier mag je dus zelf nog wat in aangeven zoals bijvoorbeeld kaas na en/of meer vlees of vis. Alice spreekt af dat ze later bij de vleesgerechten een rode wijn krijgt en ze begint met de witte. Van beide wijnen zijn er 2 huisvarianten, dus je kunt nog wat kiezen zelfs als je per glas kiest.

Na niet al te lang krijgen we ons eerste gerechtje, het heeft het formaat van een voorgerecht. Het eerste gerechtje is een huisgerookte zalmfilet met een stukje gebakken tonijn in sesam met daarbij wat gemarineerde rettich, sla en ansjovis mayonaise. Erg lekker fris met de rettich. Een lekker begin.

Daarna krijgen we een stukje gegrilde tarbot met een tempura garnaal wat gepofte tomaatjes en een stukje gevulde prei gegarneerd met zeekraal en een saus van zeeegel. Dit was echt het toppertje van de avond. De tempura was misschien niet op en top tempura maar wel lekker maar de combinatie met de saus, zeekraal en gevulde prei was top. Echt heel erg lekker.

De tijden tussen de gangen zijn goed, niet te lang en niet te kort. Wel zo fijn.

Het volgende gerecht is dus vlees, gevogelte dan. Een stukje eend rose gebakken met krokant velletje erbij een stukje gegrilde kwartel en saliesaus. Als garnituur een beetje risotto met macadamio noten en een stukje krokante truffelaardappel. Dit was wat mij betreft het minste gerechtje maar nog steeds erg lekker. Het was vooral nogal rijk door de risotto en de macadamio noten. Maar de eend was top en de kwartel ook.

Alice had inmiddels ook haar rode wijn gehad en was er erg tevreden over.

Het laatste gerechtje, buiten de zoetigheden om dan ;-), was een combinatie van een stukje Ossenhaas en 2 stukje sukade van Amerikaans rund met een rodewijnsaus met rozemarijn. Het vlees lag op wat postelein en verder wat tapenade van runder rilettes en aardappelpuree. Top vlees vooral de sukade.

Alle bordjes helemaal leeg ;-), mooie hoeveelheid per gerechtje.

Het nagerecht bestond uit een parfait van pure chocola, 2 soorten mascarpone (mango en iets van koekjes) een bolletje perensorbet en een saus van macarena kersen. Zo'n nagerecht is niet helemaal voor mij maar ik vond vooral de mango mascarpone en de perensorbet lekker. Al met al erg goed.

Als afsluiten een lekkere Latte Machiatto voor mij en een cappucino voor Alice. Erbij nog wat zoetigheden, wat stukjes brownie en 2 kletskoppen. Erg lekker, de brownie heb ik wel laten liggen ik had genoeg gehad ;-).

Erg lekker gegeten voor een zeer schappelijke prijs, iets minder dan € 100,-. Wat ons betreft een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Sterrenkwaliteit, tja ik weet het niet. Voor het koken zou het kunnen maar de aankleding en bediening moet dan denk ik anders. Maar naar wat ik van mijn collega begrijp liggen daar de ambities ook niet. Eigenlijk maar goed ook want dan moeten de prijzen natuurlijk ook omhoog. Zeker voor het maandmenu zijn de prijzen zeer goed te noemen!

Aanrader.