Bosch

Soort Restaurants
Naam Bosch
Straat Apeldoornseweg 4a
Postcode 6828 AB
Plaats Arnhem
Telefoon 026 3512300
Fax
Email info@boscharnhem.nl
Informatie Bosch, een restaurant achter de Rembrandt bioscoop in Arnhem. Daar was ik al zo vaak langs gereden dat het niet eens meer opviel. Op zoek naar een adres om te eten kwam ik terecht op Iens en daar werd er erg positief over Bosch geschreven. De keus was dus gemaakt.

Afgelopen woensdagavond was het zover, rond 18.30 kwamen we binnen. Vriendelijk werden we welkom geheten en het eerste dat opviel was dat er verder niemand was! Zo'n mooi weer was het vandaag niet, maar het is natuurlijk wel vakantietijd. Ach voor ons hoeft het niet druk te zijn.

Van binnen is het een ruim opgezet restaurant/eetcafe. Kunstenaars mogen de muren opvullen met hun werk waardoor het dus tevens een gallerie is. Dat is eigenlijk altijd wel leuk op die manier, er wordt afgeweisseld en het ziet er leuk uit. Nu dus een tassen expositie.

We mogen gaan zitten waar we willen en we kiezen een leuk plekje bij het raam uit. De ober verontschuldigt zich voor de rust ;-). We bestellen wat te drinken en meteen krijgen we er ook een fles koud kraanwater bij, gratis! Zo hoort het, ons kraanwater is over het algemeen net zo goed als bronwater. We krijgen ook meteen de kaart.

Het menu is simpel, 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 nagerechten, van allen ook een vegetarisch gerecht. De leveranciers staan op de kaart vermeld, dat geeft meteen een goed gevoel over de kwaliteit.

Onze keus valt voor het voorgerecht beide op de antipasti schotel en als hoofdgerechten de paardebiefstuk met salade van rucola, tomaat en feta en voor Alice de hele dorade ingestoken met rozemarijn, tijm, en knoflook met peterselie-knoflookolie. Normaal zou ik niet zo snel paardebiefstuk bestellen maar het schijnt echt geweldig vlees te zijn. Eens proberen dus.

We zitten echt op een leuk plekje, lekker licht door het raam. De ruimte is lekker ruim en ik verwacht dat het zelfs bij drukte nog wel leuk zitten is. Het enige minpunt is wat mij betreft de stoelen, die mogen wat comfortabeler.

We krijgen als klein hapje wat olijven, erg lekker gemarineerde olijven met knoflook.

Al snel krijgen we het voorgerecht samen met wat brood. Het voorgerecht is een mooi bord met daarop: wat plakjes chorizo en coppa, zoetzure champignons, een kalfskroketje (warm), zalmsalade, een stukje meloen, gegrilde groenten en half gedroogde tomaatjes. Eigenlijk is alles lekker, het zou iets minder koud mogen zijn. Toppers zijn het kalfskroketje en de zalmsalade. Die salade ga ik zelf ook eens proberen te maken! Lekker en ruim voldoende.

Na het voorgerecht komt de vrouwelijke kok nog eventjes langs, ze verontschuldigd zich voor de rust ;-). Ach met zo'n bediening is het geen centje pijn, heel relaxt en vriendelijk.

Het hoofdgerecht komt daarna al snel. Niet te lang niet te kort gewacht. De biefstuk dus met een salade van rucola, tomaat en feta. Als bijgerechten voor beide gerechten krijgen we wat frietjes, kruiden mayonaise en allebei een bordje geraspte wortel met een zurige dressing.

Het vlees is botermals, wat kan een biefstuk dan toch lekker zijn! De salade is licht aangemaakt en past goed bij het vlees. Een top gerecht in al zijn eenvoud, gewoon goede produkten en dan kan het bijna niet mis.

De dorade dus in zijn geheel, ingestoken met tijm, rozemarijn en knoflook en eromheen wat peterselie-knoflook olie. Het geheel is goed op smaak gebracht en is ook al zo lekker. De dorade is lekker gegaard en nog lekker sappig en de smaak van de knoflook, rozemarijn en tijm komt goed door. Ook de olie is erg lekker en op smaak, meer dan een olie.

De frietjes en groente erbij maken het geheel goed af. Ik ben blij dat Alice en ik beide gerechten hebben gedeeld zo van beide kunnen genieten.

Na nemen we alleen een koffie, een cappucino voor Alice en een Latte Macchiatto voor mij. Gewoon lekker, kan beter (iets te sterk wat mij betreft) erbij 2 koekjes en chocolaatjes, lekker.

wij komen hier zeker nog eens terug. Toppertje.
Social
 
Door Marco
Datum In 2-8-2013
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE