aug 17 2023
Makkelijk recept en heeeeeeeerlijk om te eten bij een lekker glaasje wijn.!!
LEES ALLE RECENSIESmei 8 2023
Wij zijn grote fan van aziatische / all you can eat restaurants, maar Paradijs steekt er met kop en schouders bovenuit. Netjes gezellig schoon lekker, veel keuze en goede service aan tafel. Vriendel.......
BEKIJK DIT ADRESJEfeb 9 2023
Jammer in Terneuzen geen toko ,tja Boertje maar heeft niet alle bumbu's,zoals verse djuruk peruk enz en nergens lemper pasteitjes spekkoek te koop jammer
BEKIJK DIT ADRESJEjan 9 2023
Prima recept voor tahoe met petihbonen. De geur klopt. Santenblok werkt ook maar dan moet je even raspen en wat melk ter verdunning gebruiken. Als je er een paar gebakken garnalen aan toevoegt wordt.......
nov 27 2022
Ik zocht een vegetarische variant op de mosterdsaus die ik gewoonlijk maakte. Onze vegetariër heeft er met smaak van gegeten.
LEES ALLE RECENSIESaug 27 2022
dit recept zit al 10 jaar in mijn routine, toppertje. ben aleen niet zo van het platslaan, als je bv kabeljouw filet gebruikt met een scherp mes fillets in de dikte halveren
LEES ALLE RECENSIESaug 25 2022
Indisch restaurant met echte Indische gerechten ("zoals oma het maakte"). Vers, lekker, eenvoudig, en niet duur. Slamat makan. Heerlijk. Afhalen, bezorgen, en ook catering thuis.
BEKIJK DIT ADRESJEjan 23 2022
Vegetarishe Pannenkoeken met EI?
LEES ALLE RECENSIESjan 10 2022
Bij dit recept komt wat scheikunde kijken. De suiker moet gesmolten worden en daarna Kristalliseren, dit gebeurd als die ongeveer 160C is. Als daarna het mengsel afkoelt wordt het hard, precies wat je.......
okt 19 2021
Lees ,het marine smul verhalen boek 63 recepten Jos Schrijnemakers.pag 78 marine nassi goreng 😅😉heerlijk.ouwe olieman 1968
LEES ALLE RECENSIESokt 18 2021
Goed en makkelijk recept! Jammer genoeg waren die van mij niet heel geslaagd. Denk de verkeerde suiker . Maar verder erg makkelijk en snel gemaakt!
okt 17 2020
This recipe was so delicious, thank you so much to sharing this lovely recipe
LEES ALLE RECENSIESokt 2 2020
Heerlijk, en exact hoe mijn Surinaams hindoestaanse moeder dit maakt. Ik vind de opmerking van "Gonny" dan ook misplaatst. Wellicht moet ZIJ eerst meer lezen over de Surinaamse keuken? Bruine bon.......
jul 19 2020
Was lekkere paling alleen een broodtje kosten wel 8 euro per stuk
BEKIJK DIT ADRESJEmrt 20 2020
Altijd super lekkere paling en makreel gaan regelmatig langs van uit Katwijk we zijn daar toch wel goede vis gewend
BEKIJK DIT ADRESJESoort | Restaurants | |
Naam | Benjamin | |
Straat | Wezenstraat 3 | |
Postcode | 6811 CR | |
Plaats | Arnhem | |
Telefoon | 026-3702955 | |
Fax | ||
info@restaurantbenjamin.nl | ||
Informatie | Oorspronkelijk kom ik uit Den Bosch en daar heb je toch heel wat meer restaurants dan in Arnhem. Voor een keertje uiteten heb ik moeite om wat uit te zoeken in Arnhem. De bedoeling is een wat luxer eetcafe en dan liefst waar we nog niet zijn geweest met een leuke kaart.
Na rond gezocht te hebben op Iens en Tastyweb valt de keus uiteindelijk op Restaurant Benjamin, bij het zien van de naam op Iens herinnerde ik me dat restaurant opeens. Het zit vlakbij de bakker waar we iedere zaterdag brood gaan halen. Van buiten ziet het er in het donker ook echt leuk uit, er staan van die 'fakkels' voor de deur en van buiten ziet het er binnen ook leuk uit. Niet te groot en niet te klein, strak ingericht. We hebben niet gereserveerd als we binnenkomen om ca. 18 uur en wij zijn de eerste gasten. We worden vriendelijk ontvangen en mogen zelf een tafeltje uitzoeken dat niet gereserveerd is. De eerste indruk is in ieder geval goed! We krijgen snel wat te drinken en de kaart staat op een muur geschreven die als schoolbord is geverfd. Leuk idee, alleen zitten wij aan die muur en moeten we wat vanaf om het goed te zien. Later op de avond worden 'wij steeds bekeken' ;-). Ach het stoort niet echt. De kaart is niet zo ruim en dat vind ik eigenlijk het beste, een gigantische kaart kan eigenlijk niet veel goeds betekenen voor de versheid van de produkten. Op de kaart staan een paar vaste gerechten en een paar wisselende gerechten. Een leuke variatie van gerechten, vis, vlees en vegetarisch en vooral creatief bij de vegetarische gerechten. Op Iens had ik al gelezen van de Kalfsribeye met truffelsaus en de goede frieten erbij en daar was ik erg nieuwsgierig naar en als vooraf voor mij verder de carpaccio. Mijn tafelgenoot ging voor de gravad lax met kikkoman en wasabi als voorafje en als hoofdgerecht de vegetarische linguine met pecorino, truffelsalsa, dadels, prei en room. We namen voor het knabbelen wat oerbrood met boter en aioli, de boter weinig bijzonder. De aioli top, niet te pittig en heerlijk brood, zacht in het midden en lekker krokante korst. Alleen jammer dat je het apart moest bestellen en betalen! Het voorgerecht werd vrij snel geserveerd en zag er allebei super uit. Beide gerechten deelden we samen dus allebei heel goed kunnen proeven. De carpaccio was lekker dun gesneden rundvlees, en niet de variant van Makro/Sligro, gewoon goed vlees met daaronder lekkere sla, wat pijnboompitten, reypenaar kaas en pesto. Het geheel was lekker iets onder kamertemperatuur, perfect wat mij betreft. De zalm was een soort gemarineerde sashimi met kikkoman. Het kleinste stukje zalm was wat zouter dan de rest en het enige minpuntje. Verder top vis, lekker zacht, misschien wat weinig. Over de wijn was mijn tafelgenoot erg tevreden, ik ben zelf geen drinker en doe het met fris en water ;-) en dat is vaak overal wel goed. Het hoofdgerecht was een mooie ribeye, top gebakken met een lekkere saus waarin de truffel lekker naar voren kwam. De frites erbij was top, lekker krokant. Verder lag er wat broccoli op het bord, nog een goede bite en erbij nog een salade. Echt lekker gegeten, hier hoopte ik op. Tafelgenoot dus de linguine en ook die deed het goed. Een beetje proeven leerde mij dat het naar mijn smaak iets te zoet was (iets minder dadel?) maar verder lekker van smaak en smaakvol was. Door het brood en lekkere bijgerechten was er geen plek meer voor een nagerecht en de hoop was op een lekkere koffie verkeerd. Onze hoop werd bewaarheid door eigenlijk een soort latte macchiato te krijgen met een dikke schuimlaag. Top koffie, bijna net zo lekker als bij Babo ;-). Top gegeten voor een zachte prijs. De rekening kwam op € 72,30 inclusief drank en koffie. |
|
Social | ||
Door | Marco | |
Datum In | 21-2-2012 | |
Fotos |