Benjamin

Soort Restaurants
Naam Benjamin
Straat Wezenstraat 3
Postcode 6811 CR
Plaats Arnhem
Telefoon 026-3702955
Fax
Email info@restaurantbenjamin.nl
Informatie Oorspronkelijk kom ik uit Den Bosch en daar heb je toch heel wat meer restaurants dan in Arnhem. Voor een keertje uiteten heb ik moeite om wat uit te zoeken in Arnhem. De bedoeling is een wat luxer eetcafe en dan liefst waar we nog niet zijn geweest met een leuke kaart.

Na rond gezocht te hebben op Iens en Tastyweb valt de keus uiteindelijk op Restaurant Benjamin, bij het zien van de naam op Iens herinnerde ik me dat restaurant opeens. Het zit vlakbij de bakker waar we iedere zaterdag brood gaan halen.

Van buiten ziet het er in het donker ook echt leuk uit, er staan van die 'fakkels' voor de deur en van buiten ziet het er binnen ook leuk uit. Niet te groot en niet te klein, strak ingericht. We hebben niet gereserveerd als we binnenkomen om ca. 18 uur en wij zijn de eerste gasten. We worden vriendelijk ontvangen en mogen zelf een tafeltje uitzoeken dat niet gereserveerd is. De eerste indruk is in ieder geval goed!

We krijgen snel wat te drinken en de kaart staat op een muur geschreven die als schoolbord is geverfd. Leuk idee, alleen zitten wij aan die muur en moeten we wat vanaf om het goed te zien. Later op de avond worden 'wij steeds bekeken' ;-). Ach het stoort niet echt.

De kaart is niet zo ruim en dat vind ik eigenlijk het beste, een gigantische kaart kan eigenlijk niet veel goeds betekenen voor de versheid van de produkten. Op de kaart staan een paar vaste gerechten en een paar wisselende gerechten. Een leuke variatie van gerechten, vis, vlees en vegetarisch en vooral creatief bij de vegetarische gerechten.

Op Iens had ik al gelezen van de Kalfsribeye met truffelsaus en de goede frieten erbij en daar was ik erg nieuwsgierig naar en als vooraf voor mij verder de carpaccio. Mijn tafelgenoot ging voor de gravad lax met kikkoman en wasabi als voorafje en als hoofdgerecht de vegetarische linguine met pecorino, truffelsalsa, dadels, prei en room.

We namen voor het knabbelen wat oerbrood met boter en aioli, de boter weinig bijzonder. De aioli top, niet te pittig en heerlijk brood, zacht in het midden en lekker krokante korst. Alleen jammer dat je het apart moest bestellen en betalen!

Het voorgerecht werd vrij snel geserveerd en zag er allebei super uit. Beide gerechten deelden we samen dus allebei heel goed kunnen proeven.
De carpaccio was lekker dun gesneden rundvlees, en niet de variant van Makro/Sligro, gewoon goed vlees met daaronder lekkere sla, wat pijnboompitten, reypenaar kaas en pesto. Het geheel was lekker iets onder kamertemperatuur, perfect wat mij betreft.

De zalm was een soort gemarineerde sashimi met kikkoman. Het kleinste stukje zalm was wat zouter dan de rest en het enige minpuntje. Verder top vis, lekker zacht, misschien wat weinig.

Over de wijn was mijn tafelgenoot erg tevreden, ik ben zelf geen drinker en doe het met fris en water ;-) en dat is vaak overal wel goed.

Het hoofdgerecht was een mooie ribeye, top gebakken met een lekkere saus waarin de truffel lekker naar voren kwam. De frites erbij was top, lekker krokant. Verder lag er wat broccoli op het bord, nog een goede bite en erbij nog een salade. Echt lekker gegeten, hier hoopte ik op.

Tafelgenoot dus de linguine en ook die deed het goed. Een beetje proeven leerde mij dat het naar mijn smaak iets te zoet was (iets minder dadel?) maar verder lekker van smaak en smaakvol was.

Door het brood en lekkere bijgerechten was er geen plek meer voor een nagerecht en de hoop was op een lekkere koffie verkeerd. Onze hoop werd bewaarheid door eigenlijk een soort latte macchiato te krijgen met een dikke schuimlaag. Top koffie, bijna net zo lekker als bij Babo ;-).
Top gegeten voor een zachte prijs. De rekening kwam op € 72,30 inclusief drank en koffie.
Social
 
Door Marco
Datum In 21-2-2012
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE