Batavia

Soort Restaurants
Naam Batavia
Straat Willemsplein 31
Postcode
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4420873
Fax
Email info@batavia-restaurant.nl
Informatie Dit is een Indonesisch restaurant in het centrum van Arnhem. Ik ben hier al verschillende keren langs gelopen en heb het al vaker willen proberen. Gisteren was het zover, een collega van mij kent de eigenaar en daarom gingen we er lunchen.

Binnen is het een vrij normaal restaurant, wel vond ik het allemaal wat klein en 'smoezelig'.

De kaart is ruim en wij zijn gegaan voor Rijsttafel Indonesia, dat zou een mooie afspiegeling worden van wat de keuken zoal kan en natuurlijk of het echt indonesisch eten is!

Vooraf kregen we Soto Ayam, en ja hoor, echt indonesisch eten! Gelukkig. De soep was lekker maar had misschien iets krachtiger/pittiger mogen zijn.

De rijsttafel bestond uit 2 soorten sateh, de gegrillde was echt SUPER!!! Die was met een kruidige saus/dressing bedekt en was echt heerlijk. De andere was ook lekker maar vrij normaal zullen we maar zeggen.

De gerechten die we verder kregen waren tumis boontjes, lekker en een beetje pittig. Rendang, lekker kruidig al is dit niet mijn favoriet. Een kipgerecht wat ik erg lekker vond, beetje pittig en vol van smaak. Het eitje was ook lekker alleen had het van mij warm mogen zijn want het ei was nog koud! De aardappelfrietjes waren super! Sajoer Lodeh matig weinig smaak en iets te zachte groenten. Babi Ketjap erg lekker, lekker zacht gestoofd mals vlees. Het minst vond ik de Gado Gado. Ook nog atjar en pisang goreng maar dat is niet aan mij besteed. Erbij kreeg je witte rijst, nasi en bami, alle drie lekker. Bij zoiets heb ik het liefst witte rijst.

Het lekkerst de gegrillde sate, nog een keer terug voor een uitgebreide sateh schotel!
Social
 
Door Marco
Datum In 16-11-2006
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Afgelopen maandag hier gegeten, het jaarlijkse etentje met oud collega's. We wilden eigenlijk naar de nieuwe Thai Rung maar die was gesloten.

Voor een maandag was het nog best druk bij Batavia. We waren met zijn vijven en bij een indonesisch restaurant is natuurlijk niets zo leuk dan een uitgebreide rijsttafel te nemen. Wij gingen dus voor de Rijsttafel Istimewa, wat neer komt op rijsttafel Uitmuntend, zo vertelde de ober ons.

Deze rijsttafel begon lekker snel met een voorgerechtje van pangsit en een loempia. De pangsit was wat flauwtjes maar de loempia was echt heerlijk. Best een flinke, zeg een dubbele Vietnamese. Erg lekker met zoete saus.

Daarna kregen we 2 soorten sate, zoals je hierboven kunt lezen gaan we hier wel eens lunchen en nemen dan vaak de grill (sate) schotel. De sate is dus super. We kregen een gekruide pittige sate die droog was, die is zo lekker! Van Trudy kreeg ik nog een stokje extra en dat was geen straf ;-). De andere was gegrillde kip sate met pindasaus, ook lekker maar meer 'normaal'.

Toen kregen we nog een soto soep en die is gewoon goed! Lekker gevuld met stukjes gepluisde kip, ei en kool en wat glasnoedels.

Daarna het hoogtepunt, de rijsttafel zelf. Een flinke verzameling gerechten. Ik zal ze niet allemaal noemen maar wel de voor mij extra lekkere. Zie de site van Batavia voor de volledige inhoud.

De pittige kip, Ayam Ritja, erg lekkere kruidige en pittige kip. Malse kippedijfilet in een saus van tomaat, citroengras enzo. Echt heel erg lekker.

Daging rudjak, lekker zacht rundvlees in een zoetige jus. Gewoon lekker en zacht, aanrader voor kinderen denk ik.

De pittige sambal goreng boontjes, heerlijk in een pittige kokossaus.

Gefrituurde aardappelfrites, sambal goreng kentang. Da's tenminste chips, zo moet je zakjes verkopen ;-).

Daarnaast kregen we nog wat sate, sajoer lodeh. Oh nog een apart vermelding verdient de nasi goreng, die was ook erg lekker. Die is veranderd t.o.v. de lunches, nu vond ik hem erg lekker daarvoor eigenlijk niet zo.

Erg lekker gegeten dus en we hadden nog best veel over.

Datum
Naam Marco
Reactie Vanmiddag hier weer een keertje geluncht. Erg gezellig weer.

Deze keer de grill schotel genomen, wat was dat lekker zeg!!! Je krijgt verschillende soorten sate, de meeste zonder pindasaus maar in een marinade of ketjapachtige saus. Je krijgt er verder nog sajoer lodeh, gado gado en atjar bij. Oh en natuurlijk rijst, nasi goreng of bami goreng.

Echt heerlijk gegeten, de sates lekker gegrild, vooral de garnalen sate was heerlijk, ach eigenlijk allemaal wel.

Zeker voor herhaling vatbaar!