Babo, lunch-en eetcafe

Soort Lunch- en eetcafés
Naam Babo, lunch-en eetcafe
Straat Bovenbeekstraat 28
Postcode 6811 CV
Plaats Arnhem
Telefoon 026-4434604
Fax
Email cafe@babocafe.nl
Informatie Al verschillende keren fietste ik hier langs op zaterdagochtend tijdens het wekelijkse boodschappen doen in de stad. Vaste prik met Rosalie langs de bakker, markt en wat nog meer.

Gisteren in het filmtheater met Rosalie lag er een kaartje van Babo cafe. Geen idee dat dat hetzelfde tentje was waar ik bijna wekelijks langs kwam, vond dat er uit zag als een 'drink' cafe. Foutje dus, het blijkt een tentje te zijn met wat luxere lunch broodjes en later op de dag een eetcafe.

Wij kwamen er dus vandaag voor de lunch. Op pad met het hele gezin dus, 3 weken oude Florian en Rosalie. Trotse ouders die weer eens lekker willen lunchen!

Eerst een lekkere koffie, Latte Machiatto. Toppertje, het stond al op de site dat ze de beste barista van Arnhem hebben. Dat klopt! Voor Rosalie een normale appelsap ;-).

Als lunch kiezen we voor een kleine tosti voor Rosalie. Alice het broodje met truffelkaas en vijgenmosterd en voor mij een broodje met kruidenworstjes van Slagerij Everts en mosterdmayo.

Lekkere broodjes alle drie met volgens mij het Pane brood van de bakker waar ik zelf altijd brood ga halen.

Alice neemt nog een stukje taart mee en wil heel snel weer terug voor taart en koffie ;-). Ga ik wel voor een lekker broodje. Ik wil nog wel een keer terug om 's avonds te eten!

Toppertje!
Social
 
Door Marco
Datum In 26-7-2010
Fotos

Reacties op dit adres:

VOEG UW REACTIE TOE


Datum
Naam Marco
Reactie Voor Alice's verjaardag was het een goed excuus om te gaan uiteten. Met de kinderen dus het mag niet zo lang duren enzo. De keus viel daarom op Babo en op maandag was de verwachting dat het lekker rustig zou zijn.

Het was nog lekker weer geworden dus we konden lekker buiten zitten en het klopte dat het rustig was op maandagavond. Het weekmenu zag er veelbelovend uit en ook Rosalie had zin in de pasta met spek (copa) en kaas.

De keus viel dus op de coquilles met bietjes en spekjesdressing. Als hoofdgerecht voor mij de speenbig (koteletjes) met aceto en rosevalaardappels. Alice ging voor de pasta met truffel en paddestoelen. En Rosalie dus voor de pasta met copa en tomaat.

Bij het bestellen vroegen we of het een beetje snel kon gaan en om het hoofdgerecht voor Rosalie bij ons voorgerecht te serveren. Dit was geen probleem en werkte erg goed.

Het voorgerecht van de coquilles was echt super, wat lekker zeg! Eigenlijk heel simpel en eigenlijk daardoor zo lekker. De coquille gebakken en op een blaadje little gem gelegd met wat blokjes biet en spekjes dressing met daarnaast wat krokante spekjes. Van deze 5 stuks. Erg lekker!

De pasta van Rosalie was ook erg lekker, de tomaat heel zoet en lekker met het zoute van de parmezaan en copa. Florian die at ook heel goed hiervan, die heeft flink wat hapjes tomaat en pasta gehad.

Het hoofgerecht van mij was een flinke portie koteletjes van speenvarken, mooie kleintjes met lekkere aceto jus erbij. Daarnaast wat gebakken roseval aardappels met krokante ui en erwtjes.

De pasta van Alice was ook goed. Lekkere pasta met veel paddestoelen en room, erg lekker van smaak maar er moest wat mij betreft wat zout bij met die toevoeging vond ik het goed.

Erg lekker gegeten en dat voor een goede prijs! Enige tip is wat mij betreft het brood bij het voorgerecht.

Datum
Naam Marco
Reactie Eindelijk is het er van gekomen om bij Babo te gaan dineren.

De kaart wisselt vaak en nu is het thema asperges. We kiezen dus voor de asperge gerechten.

Vooraf gemarineerde asperges met hollandse garnaaltjes. Erg lekker in een fris, romige dressing.

Daarnaast gegrillde asperges met San Daniele Ham met aceto balsamico. Heerlijk, top ham!

Als hoofdgerecht ribeye met tijmjus en roerbakasperges en gratin. Lekker gegrillde ribeye, mooi gesneden met een lekkere jus.

En het andere hoofdgerecht was dorade met saliejus met hetzelfde garnituur. Lekkere dorade met knapperig vel.

Top gegeten buiten aan een hoge tafel. Als toetje de geweldige Latte Macchiato.

Goede kwaliteit voor een zeer redelijke prijs op een leuke plek! Aanrader!