Kerst recepten

Siciliaanse visstoofpot met tomaat en peterselie

5-2-2006 - Vis gerechten - Bezocht: 20 keer - Doorgestuurd: 136 keer - Hoofdgerecht - Italie - Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een grote braadpan en fruit de uien en knoflo...... 1 kg gemengde visfilets, bv. kabeljauw, zeebaars, heek in stukken van 4 cm 1 dl olijfolie.....

Zeeduivel Saganaki

5-2-2006 - Vis gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 15 keer - Hoofdgerecht - Griekenland - Snijd de blaadjes van de venkel en bewaar ter garnering. Halveer de knol in de lengte...... 4 grote zeeduivelfilets 1 kleine venkelknol 1 rode chilipeper 2 bosuien 75 ml olijfoli.....

Varkensvlees Stroganov

4-2-2006 - Vlees gerechten - Bezocht: 13 keer - Doorgestuurd: 22 keer - Hoofdgerecht - Rusland - Smelt de boter in een grote koekenpan en roerbak het varkensvlees en het spek 5 minut...... 25 gram boter 600 gram varkensfilet, in repen van 2 cm breed 125 gram mager rookspek, in.....

Lamsvlees Tabrizi

4-2-2006 - Vlees gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Hoofdgerecht - Midden Oosten - Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng rijst, spliterwten, lamsvlees, helft van de...... 300 gram gekookte rijst (half pak) 150 gram gele spliterwten, gekookt 400 gram mager lam.....

Berlijnse kipragout

4-2-2006 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 27 keer - Doorgestuurd: 16 keer - Hoofdgerecht - Duitsland - Giet bouillon, wijn en citroensap in een pan en breng aan de kook. Roer er de champig...... 1/2 liter kippenbouillon 1 dl droge witte wijn sap van halve citroen 500 gram gekookte .....

Boeuf Stroganov

2-2-2006 - Vlees gerechten - Bezocht: 21 keer - Doorgestuurd: 55 keer - Hoofdgerecht - Rusland - Smelt 2 el boter in een sauspannetje en fruit de bloem hierin. Giet er geleidelijk aa...... 4 el boter 2 el slaolie 2 el bloem 500 gram biefstuk, in reepjes 1 grote ui, in ringen.....

Gegrilde kip met uiensaus

1-2-2006 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 21 keer - Doorgestuurd: 14 keer - Hoofdgerecht - Amerika - Maak een marinade van de olie, knoflook, oregano, gin, jeneverbessen, laurierblad, ci...... 4 kipfilets, beetje platgeslagen 2 grote uien, in dunne ringen 1 teentje knoflook, fijng.....

Varkensfilet met kaas en bier

1-2-2006 - Vlees gerechten - Bezocht: 16 keer - Doorgestuurd: 3 keer - Bijgerecht - Groot Britannie - Smeer de filets in met de olie, kruid ze met peper en zout en leg ze ca. 15 cm onder ...... 4 varkensfilets, niet te dun 1-2 el olie zout en peper 100 gram geraspte belegen kaas .....

Rijst met tuinbonen, pistachenoten en dille

1-2-2006 - Vegetarische gerechten - Bezocht: 32 keer - Doorgestuurd: 12 keer - Bijgerecht - Midden Oosten - Kook de rijst gaar in water met zout (niet te gaar). Giet af en doe terug in de pan. ...... 300 gram basmatirijst 250 gram tuinbonen (diepvries) 2 el gehakte verse dille 100 gram .....

Kip met citroen en rozemarijnsaus

1-2-2006 - Gevogelte gerechten - Bezocht: 15 keer - Doorgestuurd: 11 keer - Hoofdgerecht - Italie - Kook de aardappels in water met zout tot ze net gaar zijn, ca. 15 minuten. Giet af en...... 750 gram kleine nieuwe aardappels 2 citroenen 50 ml olijfolie + 1 el 4 kipfilets, enigs.....

Bloemkool en spinazie met kaas

1-2-2006 - Vegetarische gerechten - Bezocht: 27 keer - Doorgestuurd: 38 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de bloemkoolroosjes 5-7 minuten in water m...... 1 kleine bloemkool, in roosjes 300 gram verse spinazie, taaie steeltjes verwijderd 250 m.....

Bloemkool met kappertjes en olijven

31-1-2006 - Groente gerechten - Bezocht: 31 keer - Doorgestuurd: 8 keer - Bijgerecht - Griekenland - Roer in een schaal de kappertjes, olijven, azijn en 2 el olie door elkaar. Verhit i...... 1 bloemkool, in roosjes 2 el kappertjes, uitgelekt en fijngehakt 12 ontpitte zwarte olij.....

Runderragout met sjalotten

30-1-2006 - Vlees gerechten - Bezocht: 17 keer - Doorgestuurd: 6 keer - Hoofdgerecht - Turkije - Verhit de boter in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Doe de ...... 500 gram stoofvlees, in blokjes 12-16 sjalotten, geschild en heel 2 teentjes knoflook, g.....

Lichte ijsparfait met aardbeien

30-1-2006 - Zoete gerechten - Bezocht: 127 keer - Doorgestuurd: 4 keer - Snack - Belgie - Pureer 50 gr aardbeien met 1 eetlepel citroensap en breng op smaak met zoetstof. garn...... Gebruik alleen dieetchocolade 50 gram aardbeien 1 eetlepel citroensap Zoetstof Light-i.....

Echte belgische frieten!

30-1-2006 - Groente gerechten - Bezocht: 154 keer - Doorgestuurd: 10 keer - Hoofdgerecht - Belgie - Schil de aardappelen, was in stromend water en droog ze met een handdoek. Snij staafj...... 800 gr bintje, gold of russett Zout naar smaak toevoegen.....

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> 
Home