RECEPT RIJSTKROKETJES, VEGETARISCH

Een zalig recept dat het goed doet met gemengde groenten of in de zomer met een frisse salade.

Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen

Ingredienten

  • RIJSTKROKETJES voor 2 personen vegetarisch
  • 125 gram rijst
  • 1 ei
  • 1 geraspte wortel
  • 50 gram gruyère of oude geraspte kaas
  • 50 gram tarwemeel
  • ½ theelepel rozemarijn
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel salieblad
  • 1 eetlepel peterselie
  • zeezout
  • paneermeel

Bereiding

pan met frituurvet
keukenpapier

De rijst koken en af laten koelen tot handwarmte.
De wortel fijn raspen.
Meng de rijst met het ei, het meel, de wortel, de geraspte kaas, kruiden en zout goed door elkaar.
Je hebt nu een dik deeg waarvan je balletjes of kroketjes rolt. Rol ze daarna door de paneermeel en laat een stuk of vier voorzichtig in de hete olie glijden en bak ze in een paar min goud bruin. Ga zo door totdat ze allemaal liggen uit te lekken op keukenpapier.

Serveer er een rauwkost schotel of gekookte gemengde groenten bij.

Recept 16 keer bezocht en 31 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het lijkt me erg lekker, enkel hou ik niet zo van wortelen. Zou ik die er uit mogen laten? Zijn ze dan nog even lekker? Weet je wat ik probeer het eens. Dan zal ik wel zien hoe het smaakt. Het is alvast een tof recept!