RECEPT KAPUCIJNERS EN EEN GROENTEGERECHT UIT DE PROVENCE, VEGETARISCH EN VEGANISTISCH
Vegetarische gerecht uit Frankrijk voor 2 personen
Ingredienten
- KAPUCIJNERS EN EEN GROENTE GERECHT UIT DE PROVENCE voor 2 personen vegetarisch, veganistisch
- 50 gram kapucijners
- 200 gram courgette
- 200 gram uien
- 200 gram tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel kruiden uit de provence
- vers gemalen peper
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiding
wok
Overgiet de kapucijners met kokend water en laat 10 min staan. Dan afgieten en de handeling nog twee keer herhalen. Dus weer kokend water enz. Dan met fris water opzetten en in een uur gaar koken.
Verhit de olie in de pan en fruit de gesnipperde uien goudbruin. Voeg de in stukjes gesneden courgette toe. Wanneer de courgette biologisch is kun je ook de schil mee snijden. Dan kunnen de in stukjes gesneden tomaat er bij, uitgeperste knoflook, kruiden en verse peper. Blus af met een paar lepels water en laat 10 min zachtjes sudderen.
Serveer de groenten naast de kapucijners.
Je kunt er nog stokbrood bij serveren.
Nog even het eiwitgehalte van dit maal en dat is: 18.4 gram eiwit zonder brood. Is 9.2 gram eiwit per persoon. Neem je 100 gram kapucijners komt er 5 gram eiwit per persoon bij.