RECEPT LAMSPILAF

Rijst gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 400 gram lamsvlees met bot
  • 3 el boter
  • 4 kopjes langkorrelige rijst
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 grote winterwortel, in gehalveerde schijfjes
  • 2-3 lente-uien, in ringetjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el rozijnen
  • zout en peper
  • 1 el gehakte verse dille of 1 tl gedroogde

Bereiding

Breng een pan met ruim water en 1 theelepel zout aan de kook en doe daarin het lamsvlees. Laat het 1 uur afgedekt koken en haal het eruit. Haal het vlees van het bot en snijd het in stukjes. Gooi het bot weg. Bewaar 6 kopjes van de achtergebleven bouillon.

Smelt in een andere pan de boter en voeg de wortel, lente-uien en pijnboompitten toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan het vlees, de tomaten, de rozijnen en de rijst toe. Bak het geheel, ondertussen af en toe roerend, nog een paar minuten. Doe de bouillon erbij en wat zout en peper, roer nog een keer door en laat afgedekt 15-20 minuten koken op zeer laag vuur. Het water moet nu geheel verdampt zijn. Roer de dille erdoor en laat met het deksel schuin op de pan nog 10 minuten staan alvorens te serveren.
Lekker met een tomaten-komkommersalade en yoghurt met knoflook.

Recept 42 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Was lekker! Bedankt.

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie lekker, maar ik eet geen jong vee, dus heb ik kip gebruikt!