RECEPT KIPFILET MET ZOETE BASILICUM EN CHILI

Dit heb ik in Thailand gegeten bij een Foodcenter, helemaal geweldig gerecht!

Gevogelte gerecht uit Thailand voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Kipfilet met zoete basilicum en chili
  • 2 el sojaolie
  • 1 kipfilet, in hele kleine blokjes gesneden
  • 1 flinke teen knoflook, in schijfjes
  • 2 chilis (de kleinste) gekneusd als je van een beetje pittig houd en meer fijnsnijden als je van heet houd.
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus (japanse)
  • vissaus naar smaak
  • 2 el water
  • 1 el suiker
  • 1 kopje thaise zoete basilicum, te krijgen bij goede tokos
  • 1 blaadje daun jeruk

Bereiding

Olie flink verhitten tot bijna walmend. Dan kip toevoegen, eventjes roerbakken dan knoflook en chili toevoegen, nog even roerbakken met daun jeruk.

Oester-, soja en vissaus mengen met suiker en water.

Saus toevoegen. Het moet een beetje dun worden. Als laatste de basilicum toevoegen en er doorroeren en goed doorverwarmen.

Meteen serveren met jasmijn rijst.

En hier een filmpje van Youtube.

Recept 72 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Gisteren dit weer eens klaar gemaakt. Volgens mij was het super gelukt. De tip is veel knoflook en genoeg water toevoegen, anders wordt het snel zout.

Gebruik liever geen kipgehakt, da's te fijn gemalen voor dit gerecht. Zelf de kip fijn snijden geeft het beste resultaat.

Afmaken met wat suiker voor een goede balans.

Lekker!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Erg lekker, lekkere frisse smaak, wel wat water toevoegen, anders wordt het te zout !!!